Categorieën
Algemeen

MS Midsland kampt met motorstoring – update

Rederij Doeksen werd vandaag gedwongen de dienstregeling aan te passen, vanwege motorstoring op het ms Midsland. Vanavond vaart het schip helemaal niet.

De Midsland is met bouwjaar 1974 het oudste schip van de rederij en dient als reserveschip. In de drukkere zomermaanden vaart het schip ook in de reguliere dienstregeling om extra capaciteit te bieden.

Rond het middaguur kwam Rederij Doeksen met een eerste melding op Twitter. De Midsland liep een half uur vertraging op door de storing in de machinekamer.

De 15:30 afvaart vanaf Terschelling werd uitgesteld naar 17:00, die wordt rond 19:30 in Harlingen verwacht. De retourvaart vanuit Harlingen die om 18:00 gepland stond, wordt geschrapt.

Passagiers zonder auto die voor deze afvaart Harlingen-Terschelling geboekt hadden, dienen uiterlijk 19:30 aanwezig te zijn in Harlingen. Deze passagiers worden om 20:00 met de snelboot Koegelwieck naar Terschelling vervoerd.

Passagiers mét auto dienen uiterlijk 17:30 aanwezig te zijn. De auto’s worden met vrachtboot Noord-Nederland naar Terschelling gebracht. Omdat dit schip geen plaats heeft voor alle bijbehorende passagiers, gaan ook zij op de snelboot van 20:00 naar het eiland. Beide schepen komen dan rond dezelfde tijd aan op Terschelling, waar de passagiers hun auto weer op kunnen zoeken.

Doeksen biedt op de website excuses aan voor het ongemak en roept passagiers met vragen op contact op te nemen. In Harlingen is personeel aanwezig om de vervangende afvaarten te begeleiden en mensen van informatie te voorzien. De Rederij heeft nog niet bekend gemaakt wat de eventuele gevolgen zijn voor de dienstregeling van morgen. Mogelijk kan de storing vanavond al verholpen worden.

Update zaterdag 1 augustus

Het is Rederij Doeksen niet gelukt vrijdagavond het probleem op de Midsland op te lossen. Vandaag vaart het schip wel, maar met vertragingen.

Op de website van de rederij staan de volgende wijzigingen:

Afvaart 10:30 Terschelling-Harlingen: wordt 11:00 uur

Afvaart 13:00 Harlingen-Terschelling: wordt 14:00 uur

Afvaart 15:30 Terschelling-Harlingen: wordt 17:00 uur

De 18:00 afvaart van Harlingen naar Terschelling komt net als gisteravond te vervallen. De Noord-Nederland neemt om 18:30 de geboekte auto’s mee naar het eiland, de passagiers gaan om 19:30 met snelboot Tiger en komen gelijktijdig met de auto’s aan op Terschelling.

Doeksen roept passagiers op vandaag tenminste één uur voor de afvaart aanwezig te zijn. Naar verwachting vaart de Midsland ook morgen nog met vertragingen van een half uur tot een uur, maar moet het probleem dan wel opgelost zijn. De klantenservice is vandaag tot 19:30 te bereiken op 088-9000888.

-- Advertentie --