Categorieën
Algemeen

Klein vogeltje trekt groot publiek

Een klein vogeltje trok vandaag een groot publiek op Terschelling. De in Nederland vrijwel nooit voorkomende Woestijngrasmus was gezien op het eiland.

Vrijdag werd voor het eerst melding gemaakt van het kleine vogeltje op Waarneming.nl en dat zorgde voor een run op bootkaartjes door fanatieke vogelaars. Zij kwamen vandaag bijeen in de jachthaven op West-Terschelling om de vogel te bewonderen.

De Woestijngrasmus komt volgens Wikipedia normaal gesproken vooral voor in Afghanistan, Azerbeidzjan, Bahrein, China, Djibouti, Egypte, Eritrea, Ethiopië, Iran, Irak, Israël, Jordanië, Kazachstan, Koeweit, Mongolië, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië, Somalië, Soedan, Syrië, Tadzjikistan, Tunesië, Turkmenistan, Verenigde Arabische Emiraten, Oezbekistan, en Jemen en is dus ver van huis.

Het kleine vogeltje is verrassend tam en trok zich dan ook weinig aan van de enorme groep fanatiekelingen die het beestje tot op centimeters afstand konden naderen, getuige onderstaande tweets. Meer foto’s zijn gepubliceerd op Waarneming.nl.

Nieuwsheader: © Sameh Odeh , Wikimedia Commons

-- Advertentie --