Categorieën
Algemeen

Radio Waddenzee weer vanaf zee

Radio Waddenzee, een regiozender uit Harlingen, zendt de komende week weer uit vanaf de Waddenzee.

Radio Waddenzee maakt gebruik van een oud lichtschip als studio. Het schip, een LV8 (lightvessel 8) werd in 1948 in Engeland te water gelaten en deed tot eind jaren ’80 dienst in de monding van de Theems.

In de jaren ’90 kwam het schip naar Nederland, waar het gebruikt is als horeca- en discoschip. In 2005 vond Radio Waddenzee het schip in slechte staat in Rotterdam en besloot het te kopen en op te knappen.

Normaal gesproken ligt het knalrode schip met de 40 meter hoge mast op het dek aan de Zuiderpier in Harlingen, maar af en toe kiezen de radiomakers nog het ruime sop.

Dat is ook de komende tijd weer het geval. Van 20 tot en met 31 augustus komen de uitzendingen rechtstreeks vanaf de ‘Jenni Baynton’ vanaf het midden van de Waddenzee. Voor geïnteresseerden is er de mogelijkheid het schip in die periode te bezoeken.

Vanuit Harlingen vertrekt op zaterdag 23 en zaterdag 30 augustus een tender naar het schip, waar je een uur lang kennis kunt maken met de bemanning en een rondleiding krijgt. De kosten bedragen 35 euro per persoon. Meer informatie is te vinden op de website van Radio Waddenzee.

-- Advertentie --