Categorieën
Algemeen

18 kuub afval van het Terschellinger strand

Vrijwilligers van de Waddenvereniging hebben afgelopen weekend, tijdens het WaddenWerkWeekend, 18 kuub afval van het Terschellinger strand gehaald.

150 vrijwilligers zaten een weekend lang op Terschelling. Op vrijdag begon het weekend met een lezing van Ruben Smit, de filmer van “De Nieuwe Wildernis”. Hij gaf een voorproefje van zijn nieuwe film over de Wadden.

Op zaterdag werd het strand schoongemaakt, wat 18 kuub afval opleverde. “Het meest verzamelde afval op het strand van Terschelling bestond uit grotere tot kleine touwtjes van visnetten. Suzie Greenen uit Nijmegen deed dit jaar voor het eerst mee aan het WaddenWerkWeekend en verbaasde zich daarover: ‘Hoe kan het dat er soms complete visnetten in zee terechtkomen?’

Naast de gebruikelijke afbreekbare latexballonnen, waarbij het kunststof lintje vooral een probleem vormt voor het zeeleven, vonden de strandruimers dit jaar ook een groot aantal folieballonnen. Deze ‘partyballonnen’, verkocht in de meest uiteenlopende vormen en kleuren, worden gemaakt van kunststof en een laagje folie en zijn dus niet afbreekbaar. Bijzonder waren de kleine scheepsschroef, een complete deur van een vriezer en medicijnen (waaronder een adrenaline-ampul) die gevonden werden”, schrijft de Waddenvereniging.

-- Advertentie --