Categorieën
Algemeen

Televisies op het strand. Of toch niet?

Er spoelden gisteren, na de storm van de nacht daarvoor, televisies aan op het strand van Terschelling. Tenminste… dat dachten de jutters.

Het bleek te gaan om een grap van Guus van Dieren, de eigenaar van Strandpaviljoen De Branding. Op de webcam was te zien dat er tv-dozen op het strand lagen.

“Een paar jaar geleden lag er allemaal hout op het strand, maar was ik bezig met het bouwen van m’n nieuwe paviljoen”, zegt Van Dieren tegen Omrop Fryslân. “Toen kon ik het strand niet op en mijn vrienden liepen me daarmee te sarren.”

Van de winter vond van Dieren allemaal televisiedozen bij het grofvuil, die hij gisteren ingezet heeft om de jutters eens goed terug te pakken.

“We hebben gisteren een stuk of 30 dozen dichtgeplakt met piepschuim erin, op een palet gebonden en hier recht voor het paviljoen in het zicht van de webcam in zee gegooid, zodat iedereen mee kon genieten.”

De eilander jutters kwamen vervolgens massaal naar het strand om de ‘buit’ binnen te halen. “Je zag elke keer een auto aankomen, die hard het water inreed naar die dozen toe. Dan zie je ze uitstappen, sprinten ze er naartoe en kijken. Daarna kijken ze om zich heen of niemand het gezien had en rijden ze weg. Zo ging het de hele avond door”.

“Het personeel stond allemaal met de verrekijkers voor de ramen en de klanten hadden het op een gegeven moment ook wel door. Het was een leuk sfeertje.”

-- Advertentie --