Categorieën
Algemeen

Toeristenbelasting naar €1,50

De toeristenbelasting voor de gemeente Terschelling gaat vanaf 1 januari 2015 omhoog. Dat heeft de gemeente gisteren vastgesteld.

Volgend jaar gaat de toeristenbelasting omhoog naar €1,50 per overnachting. Dit jaar betaalde een bezoeker aan het eiland nog €1,30 per overnachting.

Eerder al liet de gemeente weten dat het huidige systeem tot zeker 1 januari 2016 in gebruik blijft. Er is al jaren veel kritiek op het heffingssysteem, dat veel tijd vergt van ondernemers en ambtenaren.

“Het college stelt voor om het onderzoek naar een andere heffingssystematiek in waddenverband op te pakken, om te komen tot een projectmatige en gezamenlijke aanpak die toekomstbestendig en niet concurrentiegevoelig is.

Het college wil het onderzoek laten begeleiden door een Waddenbrede ondernemers klankbordgroep, om voldoende draagvlak te creëren. De hoofden financiën van de eilanden zullen een onderzoeksopdracht formuleren. Het streven is er op gericht om per 2016 te gaan werken met het nieuwe systeem”, stelde de gemeente toen.

-- Advertentie --