Skylgenet.nl | Terschelling online https://skylgenet.nl Sat, 17 Mar 2018 12:20:20 +0000 nl hourly 1 Autodeelservice maakt doorstart https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/03/autodeelservice-maakt-doorstart/ Sat, 17 Mar 2018 12:20:20 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10760 Skylgenet.nl | Terschelling online

De autodeelservice Wattcar krijgt een tweede kans op Terschelling, met Martin en Marc Boekeloo als eigenaren. Een deel van het wagenpark van Wattcar komt daarmee onder de paraplu van Fietsenopterschelling.nl, beter bekend als Haantjes Rijwielverhuur, en Eilandauto.nl. “In eerste instantie zal gestart worden met een beperkt aantal van 10 a 15 auto’s. Groei is afhankelijk [...]

Dit bericht, Autodeelservice maakt doorstart, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Nissan Leaf

De autodeelservice Wattcar krijgt een tweede kans op Terschelling, met Martin en Marc Boekeloo als eigenaren.

Een deel van het wagenpark van Wattcar komt daarmee onder de paraplu van Fietsenopterschelling.nl, beter bekend als Haantjes Rijwielverhuur, en Eilandauto.nl.

“In eerste instantie zal gestart worden met een beperkt aantal van 10 a 15 auto’s. Groei is afhankelijk van het gebruik en de populariteit van de dienst”, aldus Boekeloo. Wattcar trok eerder dit jaar de stekker uit de deelservice, omdat deze niet aansloeg bij toeristen. De verhuur aan eilanders zelf leverde niet voldoende op.

Door de dienst te combineren met de bestaande verhuurorganisatie en de verhuur van fietsen, scooters en benzineauto’s hopen de nieuwe eigenaren de dienst wel rendabel te krijgen.

“Uiteraard gaan we het bestaande model en de gebruikte software onder de loep nemen en verbeteren waar nodig. De ontwikkelingen gaan snel. We blijven ons richten op zowel gebruik door de eilander, de zakelijke bezoeker als de toerist”. Vanaf april moeten de auto’s weer beschikbaar zijn.

Dit bericht, Autodeelservice maakt doorstart, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Loods Staatsbosbeheer verwoest bij brand https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/03/loods-staatsbosbeheer-verwoest-bij-brand/ Fri, 16 Mar 2018 16:13:18 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10754 Skylgenet.nl | Terschelling online

Een loods van Staatsbosbeheer op het industrieterrein van West-Terschelling is gisteren volledig verwoest door een uitslaande brand. De brandweer op het eiland werd donderdagochtend vroeg opgeroepen voor een loodsbrand, die al snel uitslaand bleek te zijn. De loods werd door Staatsbosbeheer gebruikt als opslag. Het grootste deel van het materiaal in de loods is vergaan, [...]

Dit bericht, Loods Staatsbosbeheer verwoest bij brand, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Wandelen Noordsvaarder Terschelling

Een loods van Staatsbosbeheer op het industrieterrein van West-Terschelling is gisteren volledig verwoest door een uitslaande brand.

De brandweer op het eiland werd donderdagochtend vroeg opgeroepen voor een loodsbrand, die al snel uitslaand bleek te zijn. De loods werd door Staatsbosbeheer gebruikt als opslag.

Het grootste deel van het materiaal in de loods is vergaan, meldt boswachter Remi Hougee aan Omrop Fryslân. Het gaat daarbij onder andere om maaimachines, een trekker, werktuigen voor achter de trekker en materiaal dat gebruikt wordt om geiten te verplaatsen.

“We hopen zo snel mogelijk te inventariseren wat er nieuw moet komen en wat we kunnen lenen van andere plekken van Staatsbosbeheer. We zijn gelukkig een grote organisatie”, zegt Hougee tegen de Omrop.

De naastgelegen loods van loonbedrijf Trip Hek heeft ook schade opgelopen, maar kon wel behouden blijven.

Dit bericht, Loods Staatsbosbeheer verwoest bij brand, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Woningcorporatie De Veste gaat Terschelling verlaten https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/03/woningcorporatie-veste-gaat-terschelling-verlaten/ Thu, 08 Mar 2018 11:07:46 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10747 Skylgenet.nl | Terschelling online

Woningcorporatie De Veste uit Ommen gaat Terschelling verlaten. Een Friese corporatie moet de woningen gaan overnemen. De Veste kwam in 2010 naar het eiland, toen het de lokale woningcorporatie Pierre Louis overnam. In de navolgende jaren was De Veste betrokken bij de nieuwbouw van de campus van het Maritiem Instituut Willem Barentsz en enkele nieuwe [...]

Dit bericht, Woningcorporatie De Veste gaat Terschelling verlaten, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

MIWB campus

Woningcorporatie De Veste uit Ommen gaat Terschelling verlaten. Een Friese corporatie moet de woningen gaan overnemen.

De Veste kwam in 2010 naar het eiland, toen het de lokale woningcorporatie Pierre Louis overnam. In de navolgende jaren was De Veste betrokken bij de nieuwbouw van de campus van het Maritiem Instituut Willem Barentsz en enkele nieuwe woningen in het gebied daaromheen.

Gisteren maakte De Veste op een bijeenkomst met huurdersvereniging De Brandaris en de gemeente Terschelling bekend te gaan vertrekken van het eiland. “Het beheren van de woningen op Terschelling bleek voor De Veste niet altijd makkelijk. De uitdagingen kwamen zowel door de fysieke afstand als door de verschillen in inzichten en de nieuwe regelgeving”, stelt vertrekkend directeur Janine Godderij in een persverklaring. Nieuwe wetgeving verplicht corporaties actief te zijn in hun eigen regio.

Het is de bedoeling om de komende tijd te zoeken naar een Friese woningcorporatie die geïnteresseerd is in de overname van alle woningen en de campus op het eiland. Huurdersvereniging De Brandaris en de gemeente Terschelling zullen nauw betrokken worden bij deze zoektocht.

“De wens van De Veste om Terschelling te verlaten betreuren wij”, stelt huurdersvereniging De Brandaris. ”De afgelopen twee jaar hebben we kunnen werken aan een relatie en het fundament daarvoor staat. Daarom pakken we met beide handen de kans aan om mee te denken en mee te praten hoe de overdracht vorm moet krijgen.”

“Deze overdracht vraagt veel van huurders. Wij maken ons er als huurdersvereniging De Brandaris dan ook hard voor, dat de belangen van de huurders en woningzoekenden hierin worden meegenomen. Bestaande afspraken voor het eiland staan voor ons als een huis”.

Het is voorlopig nog onduidelijk hoe lang het overnameproces zal gaan duren. Tot die tijd blijft De Veste gewoon actief op het eiland, onder andere met het nieuwe verhuurplatform dat eerder dit jaar werd gelanceerd.

Dit bericht, Woningcorporatie De Veste gaat Terschelling verlaten, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Minister heeft vertrouwen in onderzoek naar situatie Van Berkel https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/03/minister-vertrouwen-onderzoek-naar-situatie-berkel/ Tue, 06 Mar 2018 16:24:58 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10730 Skylgenet.nl | Terschelling online

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vertrouwen in het onderzoek dat gedaan wordt naar de situatie van Nicolette van Berkel, nautisch verkeersleider van de Brandaris. Van Berkel zit inmiddels twee jaar thuis, naar eigen zeggen wordt ze door werkgever Rijkswaterstaat thuis gehouden sinds ze melding maakte van pesterijen en seksuele intimidatie op de [...]

Dit bericht, Minister heeft vertrouwen in onderzoek naar situatie Van Berkel, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Brandaris met Nicolette

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vertrouwen in het onderzoek dat gedaan wordt naar de situatie van Nicolette van Berkel, nautisch verkeersleider van de Brandaris.

Van Berkel zit inmiddels twee jaar thuis, naar eigen zeggen wordt ze door werkgever Rijkswaterstaat thuis gehouden sinds ze melding maakte van pesterijen en seksuele intimidatie op de werkvloer. Begin dit jaar werd er onder andere via Twitter op grote schaal aandacht gevraagd voor haar situatie.

De situatie op de Brandaris is eind 2016 door het Expertisecentrum Organisatie & Personeel (ECO&P) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzocht, wat in mei 2017 een rapport opleverde. Omdat de partijen het niet eens waren over de conclusies in dat rapport, werd oud-burgemeester van Schiermonnikoog Eenhoorn als onafhankelijke partij gevraagd advies te geven over de vervolgstappen. In augustus 2017 adviseerde hij een nieuw onderzoek door een onafhankelijke commissie.

In een reportage van EenVandaag liet Van Berkel weten geen vertrouwen te hebben in het onderzoek van die commissie. Ook uitte zij kritiek op de overheidsdienst, omdat die medische gegevens gedeeld had met collega’s van Van Berkel.

Eind januari stelde GroenLinks een aantal Kamervragen over de kwestie, waar minister Ollongren deze week antwoord op heeft gegeven. Ze geeft onder andere aan dat de medische gegevens in het rapport van ECO&P stonden en dat deze gedeeld is met collega’s van Van Berkel, omdat zij ook onderdeel waren van dat onderzoek. Volgens de minister heeft Rijkswaterstaat hiervoor eerder al excuses aangeboden en het rapport teruggehaald.

Verder schrijft de minister geen reden te zien om te twijfelen aan de onafhankelijkheid van zowel de ECO&P als de huidige onderzoekscommissie, bestaande uit onder andere een psycholoog/seksuoloog en een jurist. Volgens de minister krijgt de commissie voldoende ruimte om alle feiten op een rij te krijgen. Beoogd voorzitter Bert Kreemers van de commissie sloeg het aanbod juist af, omdat hij vond dat die ruimte er niet was, maar de minister ziet dat dus anders. Het onderzoek moet op 1 april van dit jaar afgerond zijn.

Rijkswaterstaat gaf Van Berkel in januari al een dienstopdracht, waarin zij werd opgedragen mee te werken aan het onderzoek. Omdat zij door de bedrijfsarts beter is gemeld, kan zij bij weigering ontslagen worden. Zelf noemde Van Berkel dat machtsmisbruik.

De overige Nautische Verkeersleiders mogen van Rijkswaterstaat geen uitspraken doen over de kwestie en ook overheidsdienst zelf doet verder geen inhoudelijke mededelingen. Op Twitter is sinds januari een verharde discussie ontstaan over de kwestie, waarbij partijen elkaar in sommige gevallen publiekelijk zwart maken.

Dit bericht, Minister heeft vertrouwen in onderzoek naar situatie Van Berkel, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Nieuwe directeur VVV Terschelling https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/03/nieuwe-directeur-vvv-terschelling/ Tue, 06 Mar 2018 08:50:41 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10728 Skylgenet.nl | Terschelling online

VVV Terschelling heeft een nieuwe directeur aangetrokken. De 47-jarige Michel Aaldering is deze maand gestart met zijn werkzaamheden. Aaldering is marketingspecialist en werkte de afgelopen jaren voor de campagne “Er gaat niets boven Groningen”. VVV Terschelling besloot in 2016 de koers te verleggen en de regie over de marketing en promotie van het eiland naar [...]

Dit bericht, Nieuwe directeur VVV Terschelling, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Vlag Terschelling

VVV Terschelling heeft een nieuwe directeur aangetrokken. De 47-jarige Michel Aaldering is deze maand gestart met zijn werkzaamheden.

Aaldering is marketingspecialist en werkte de afgelopen jaren voor de campagne “Er gaat niets boven Groningen”. VVV Terschelling besloot in 2016 de koers te verleggen en de regie over de marketing en promotie van het eiland naar zich toe te trekken.

“Deze kans kon ik niet laten lopen, een droom die uitkomt. Ik verwacht met mijn kennis en ervaring een mooie bijdrage te kunnen leveren aan het nog beter op de kaart zetten van het eiland. Ik heb enorm veel zin om voor Terschelling aan de slag te gaan. Terschelling heeft de bezoekers heel veel te bieden. Inspiratie genoeg”, stelt Aaldering in een aankondiging van de VVV.

“Samen met de ondernemers, de gemeente, alle culturele en de landschappelijke instellingen moeten we werken aan een gezamenlijke campagne. Een campagne waar iedereen trots op is. Dit is een heel specifiek gebied dat alle aandacht verdient”.

Aaldering woont momenteel nog in Groningen en pendelt tussen zijn woonplaats en het eiland. “Ik zoek nog een woonruimte maar zal meer dan de normale werkdagen op Terschelling zijn om echt in de huid van het eiland te kunnen kruipen en iedereen te leren kennen.”

Dit bericht, Nieuwe directeur VVV Terschelling, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
IJs en lage waterstand verstoren veerdiensten https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/03/ijs-en-lage-waterstand-verstoren-veerdiensten/ Thu, 01 Mar 2018 12:21:06 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10712 Skylgenet.nl | Terschelling online

De uitzonderlijke weersomstandigheden van de afgelopen dagen hebben effect op de veerdiensten. Afvaarten worden gewijzigd of komen te vervallen. In de afgelopen dagen en nachten is het behoorlijk koud geweest. Dat heeft inmiddels gezorgd voor ijsvelden op de Waddenzee en in de haven van West-Terschelling. Rederij Doeksen heeft daarom moeten besluiten om alle afvaarten van [...]

Dit bericht, IJs en lage waterstand verstoren veerdiensten, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

IJs op de Waddenzee (2008)

De uitzonderlijke weersomstandigheden van de afgelopen dagen hebben effect op de veerdiensten. Afvaarten worden gewijzigd of komen te vervallen.

In de afgelopen dagen en nachten is het behoorlijk koud geweest. Dat heeft inmiddels gezorgd voor ijsvelden op de Waddenzee en in de haven van West-Terschelling. Rederij Doeksen heeft daarom moeten besluiten om alle afvaarten van de sneldienst en van de watertaxi voorlopig te laten vervallen. Dit geldt in ieder geval nog voor vandaag en morgen, tot het ijs voldoende is gesmolten.

Naast ijsgang verstoort ook de sterke wind de veerdienst. De waterstand op het Wad is mede daardoor erg laag, waardoor afvaarten van de reguliere veerdienst zijn verschoven. Voor vandaag en morgen gelden de volgende wijzigingen:

Donderdag 1 maart

Route Wijziging
Harlingen – Terschelling 15:00 uur wordt 16:15 uur
Extra afvaarten
Terschelling – Harlingen 18.30 uur
Harlingen – Terschelling 20.30 uur

Vrijdag 2 maart

Route Wijziging
Harlingen – Terschelling 15:00 uur wordt 17:00 uur
Terschelling – Harlingen 17:30 uur wordt 19:00 uur
Harlingen – Terschelling 19:55 uur wordt 20:55 uur

Dit bericht, IJs en lage waterstand verstoren veerdiensten, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Vijf partijen in gemeenteraadsverkiezingen Terschelling https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/03/vijf-partijen-gemeenteraadsverkiezingen-terschelling/ Thu, 01 Mar 2018 11:37:05 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10709 Skylgenet.nl | Terschelling online

Aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande doen op Terschelling vijf partijen mee. In 2010 waren dat er nog vier. De vijfde partij is een nieuwe partij in de eilander politiek, ‘Samen Terschelling’. De gezichten in de partij zijn echter niet nieuw, het is een initiatief van raadsleden Gossen Bos en Guus Schweigmann, die vorig [...]

Dit bericht, Vijf partijen in gemeenteraadsverkiezingen Terschelling, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Gemeentehuis Terschelling

Aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande doen op Terschelling vijf partijen mee. In 2010 waren dat er nog vier.

De vijfde partij is een nieuwe partij in de eilander politiek, ‘Samen Terschelling’. De gezichten in de partij zijn echter niet nieuw, het is een initiatief van raadsleden Gossen Bos en Guus Schweigmann, die vorig jaar uit de fractie van Plaatselijk Belang gezet zijn.

Op de kandidatenlijst voor Terschelling staan 14 mensen van de PvdA (lijst 1), 10 mensen van Plaatselijk Belang (lijst 2), 15 mensen van de VVD (lijst 3), 10 mensen van het CDA (lijst 4) en 8 mensen van Samen Terschelling (lijst 5).

Op woensdag 21 maart zijn er verspreid over het eiland vier stembureaus open van 07:30 tot 21:00 uur. Daarnaast is er tussen 06:30 en 07:15 een tijdelijk stembureau aanwezig in de veerterminal van Doeksen en tussen 10:00 en 14:00 en 15:00 en 16:00 op het Maritiem Instituut Willem Barentsz.

In 2010 was de opkomst op het eiland 65,88% en werd de PvdA met 4 zetels de grootste partij. Naast het kiezen van de gemeenteraad, wordt er op 21 maart ook gestemd over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv).

Dit bericht, Vijf partijen in gemeenteraadsverkiezingen Terschelling, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Autodeelservice WattCar stopt per direct https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/02/autodeelservice-wattcar-stopt-per-direct/ Thu, 01 Feb 2018 15:56:34 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10656 Skylgenet.nl | Terschelling online

De autodeelservice WattCar trekt per direct de stekker uit het project op Terschelling. Het bedrijf verhuurde sinds enkele jaren elektrische auto’s op het eiland. In 2014 werd de eerste lichting elektrische auto’s naar het eiland gehaald, toen nog onder de naam Schylge-e-auto. Eilanders en later ook toeristen konden lid worden van het programma en ritjes [...]

Dit bericht, Autodeelservice WattCar stopt per direct, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Nissan Leaf

De autodeelservice WattCar trekt per direct de stekker uit het project op Terschelling. Het bedrijf verhuurde sinds enkele jaren elektrische auto’s op het eiland.

In 2014 werd de eerste lichting elektrische auto’s naar het eiland gehaald, toen nog onder de naam Schylge-e-auto. Eilanders en later ook toeristen konden lid worden van het programma en ritjes per minuut afrekenen.

Vandaag komt de directie van WattCar, gevestigd in Leeuwarden, met de melding dat de autodeelservice per direct stopt. De auto’s op het eiland zijn niet meer te openen of te gebruiken door gebruikers van het systeem.

Als reden voor het abrupte einde van de dienst noemt het bedrijf het gebrek aan enthousiasme onder toeristen. Eilanders maakten wel gebruik van de elektrische wagens, maar ook het gebruik door toeristen was nodig om de bezettingsgraad hoog genoeg te krijgen. Onder die doelgroep is het idee alleen niet aangeslagen.

WattCar kon op dit moment nog niet aangeven of en zo ja wanneer de auto’s van het eiland worden verwijderd. In de persverklaring valt te lezen dat het bedrijf na gaat denken over eventuele alternatieve diensten.

Dit bericht, Autodeelservice WattCar stopt per direct, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
De Veste lanceert nieuw platform voor woningzoekenden https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/01/veste-lanceert-nieuw-platform-woningzoekenden/ Tue, 30 Jan 2018 11:22:43 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10653 Skylgenet.nl | Terschelling online

Woningcorporatie De Veste heeft een nieuw platform gelanceerd voor woningzoekenden. De corporatie uit Ommen, die sinds een aantal jaar verantwoordelijk is voor de verhuur van sociale huurwoningen op Terschelling, lanceerde het nieuwe platform vandaag. Op de site, ThuistrefferTerschelling.nl, kan zoals bij de meeste corporaties het geval is het actuele woningaanbod ingezien worden. Ten opzichte van [...]

Dit bericht, De Veste lanceert nieuw platform voor woningzoekenden, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Brandaris West-Terschelling

Woningcorporatie De Veste heeft een nieuw platform gelanceerd voor woningzoekenden.

De corporatie uit Ommen, die sinds een aantal jaar verantwoordelijk is voor de verhuur van sociale huurwoningen op Terschelling, lanceerde het nieuwe platform vandaag.

Op de site, ThuistrefferTerschelling.nl, kan zoals bij de meeste corporaties het geval is het actuele woningaanbod ingezien worden. Ten opzichte van het oude systeem zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Zo wordt het aanbod voortaan dagelijks vernieuwd met vrijgekomen woningen. Daarnaast krijgen woningzoekenden voortaan standaard vier dagen de tijd om te reageren, voordat de woning wordt toegewezen. Voorheen vond dat moment alleen op vrijdagen plaats. Gebruikers kunnen mailalerts inschakelen, zodat er een mail wordt verstuurd zodra een huis beschikbaar komt.

Woningzoekenden die al ingeschreven stonden bij De Veste, zijn automatisch overgezet naar het nieuwe systeem. Wel zijn daar nieuwe inloggegevens voor nodig, die per post verstuurd worden.

Potentiële huurders kunnen zich alleen inschrijven voor een woning op het eiland als ze in aanmerking komen voor een huisvestingsvergunning, die via de gemeente geregeld moet worden. Er is op Terschelling al jarenlang een tekort aan betaalbare huurwoningen.

Dit bericht, De Veste lanceert nieuw platform voor woningzoekenden, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Oerol kan wederom gebruikmaken van Westerkeyn https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2018/01/oerol-wederom-gebruikmaken-westerkeyn/ Wed, 24 Jan 2018 11:24:13 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10648 Skylgenet.nl | Terschelling online

Het Oerol festival dreigt al jaren het centrale festivalterrein Westerkeyn op te moeten geven, maar ieder jaar komt het op het laatste moment toch weer goed. Dit jaar is daarop wederom geen uitzondering. Het weiland nabij Midsland is eigendom van een projectontwikkelaar, die al jaren aangeeft er vakantiehuizen op te willen bouwen. Het bestemmingsplan staat [...]

Dit bericht, Oerol kan wederom gebruikmaken van Westerkeyn, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Oerol Groene Strand

Het Oerol festival dreigt al jaren het centrale festivalterrein Westerkeyn op te moeten geven, maar ieder jaar komt het op het laatste moment toch weer goed. Dit jaar is daarop wederom geen uitzondering.

Het weiland nabij Midsland is eigendom van een projectontwikkelaar, die al jaren aangeeft er vakantiehuizen op te willen bouwen. Het bestemmingsplan staat in principe de bouw van een hotel toe.

Ook voor dit jaar zijn de bouwplannen weer uitgesteld en dus kan het festivalterrein weer op vertrouwde grond opgebouwd worden. Overigens geeft de organisatie tegenover Omrop Fryslân aan dat er al wel een alternatieve locatie bepaald was. Die optie kan weer een jaar op de plank blijven liggen.

Dit bericht, Oerol kan wederom gebruikmaken van Westerkeyn, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>