Skylgenet.nl | Terschelling online https://skylgenet.nl Thu, 07 Dec 2017 09:42:07 +0000 nl hourly 1 Financiering zonnepark Hee rond https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2017/12/financiering-zonnepark-hee-rond/ Thu, 07 Dec 2017 09:42:07 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10587 Skylgenet.nl | Terschelling online

De financiering voor de realisatie van een zonnepark nabij Hee op Terschelling is rond. Vorige week werd de laatste €180.000 in recordtijd verzameld. Het zonnepark is een idee van Terschelling Energie, een vorig jaar opgerichte energie coöperatie voor en door eilanders. In totaal gaat het om een investering van €477.000. Een deel daarvan komt uit [...]

Dit bericht, Financiering zonnepark Hee rond, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Zonnepanelen

De financiering voor de realisatie van een zonnepark nabij Hee op Terschelling is rond. Vorige week werd de laatste €180.000 in recordtijd verzameld.

Het zonnepark is een idee van Terschelling Energie, een vorig jaar opgerichte energie coöperatie voor en door eilanders. In totaal gaat het om een investering van €477.000.

Een deel daarvan komt uit eigen vermogen van de coöperatie en van eerder toegezegde subsidies. De laatste €180.000 moest opgehaald worden met de verkoop van obligaties van €300 per stuk. Dit bedrag werd binnen vier uur opgehaald. Alle benodigde vergunningen waren al binnen.

In totaal zullen er 1500 zonnepanelen geplaatst worden op drie schuren en een weiland nabij Hee. Deze panelen moeten ongeveer 400.000 kWh gaan leveren, voor zo’n 120 huishoudens op het eiland.

Terschelling Energie (TE) werkt samen met energieleverancier Vandebron om de stroom te verkopen. Leden van TE kunnen via Vandebron een contract afsluiten om de stroom van het lokale zonnepark af te nemen. Die energiemaatschappij staat erom bekend dat klanten zelf een windmolenpark, zonnepark of bio-installatie kunnen selecteren om stroom bij af te nemen. Het zonnepark op Hee komt alleen beschikbaar voor de leden van TE.

Netwerkbeheerder Liander zal begin 2018 starten met de aanleg van de benodigde kabels, waarna de zonnepanelen volgen. Op buureiland Ameland ligt een van de grootste zonneparken van Nederland, met maar liefst 23.000 panelen.

Nieuwsheader: © Martin Abegglen, Flickr.com

Dit bericht, Financiering zonnepark Hee rond, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Dode vos gevonden op Terschelling https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2017/12/dode-vos-gevonden-op-terschelling/ Tue, 05 Dec 2017 16:48:16 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10583 Skylgenet.nl | Terschelling online

Een opmerkelijke vondst op Terschelling: nabij de Bessenschuur werd vorige week een dode vos aangetroffen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Vossen komen van nature niet voor op Terschelling. Boswachter Remi Hougee van Staatsbosbeheer noemt de vondst tegenover de Leeuwarder Courant dan ook opmerkelijk. De vos is voor onderzoek opgestuurd naar Utrecht, maar Staatsbosbeheer gaat er [...]

Dit bericht, Dode vos gevonden op Terschelling, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Vos

Een opmerkelijke vondst op Terschelling: nabij de Bessenschuur werd vorige week een dode vos aangetroffen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Vossen komen van nature niet voor op Terschelling. Boswachter Remi Hougee van Staatsbosbeheer noemt de vondst tegenover de Leeuwarder Courant dan ook opmerkelijk.

De vos is voor onderzoek opgestuurd naar Utrecht, maar Staatsbosbeheer gaat er voorlopig van uit dat het om een onsmakelijke grap gaat en het dode dier daar bewust is neergelegd.

In 2008 ontstond er grote onrust op het eiland, toen er bij wijze van grap tien edelherten waren uitgezet. Deze werden uiteindelijk allemaal afgeschoten.

Nieuwsheader: © Peter Trimming, Flickr.com

Dit bericht, Dode vos gevonden op Terschelling, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Tweede Kamer vraagt om uitstel btw-regeling https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2017/11/tweede-kamer-vraagt-om-uitstel-btw-regeling/ Tue, 07 Nov 2017 15:08:50 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10577 Skylgenet.nl | Terschelling online

De Tweede Kamer heeft het kabinet gevraagd de btw-wijzigingen voor de scheepvaart uit te stellen. Eerder werd duidelijk dat de overheid door de Europese Commissie op de vingers was getikt. In Nederland kunnen rederijen onder andere onderhoud van schepen inkopen zonder btw, zolang die schepen gebouwd en geclassificeerd zijn voor gebruik op zee. Volgens de [...]

Dit bericht, Tweede Kamer vraagt om uitstel btw-regeling, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

ms Koegelwieck

De Tweede Kamer heeft het kabinet gevraagd de btw-wijzigingen voor de scheepvaart uit te stellen.

Eerder werd duidelijk dat de overheid door de Europese Commissie op de vingers was getikt. In Nederland kunnen rederijen onder andere onderhoud van schepen inkopen zonder btw, zolang die schepen gebouwd en geclassificeerd zijn voor gebruik op zee. Volgens de Europese Commissie is die regeling te ruim.

Voor de rederijen op het Wad is de invoering van btw een flinke klap, vooral omdat de maatregelen in september zijn aangekondigd en op 1 januari 2018 al in moesten gaan.

De Tweede Kamer wil daar nu een stokje voor steken. Kamerlid voor de VVD Aukje de Vries heeft daarvoor gisteren, samen met Pieter Omtzigt van het CDA, Steven van Weyenberg van D66 en Eppo Bruins van de ChristenUnie, een motie ingediend.

Volgens de Kamerleden heeft de maatregel grote impact en is er meer tijd nodig om de gevolgen in kaart te brengen. Ook zijn ze van mening dat eilandbewoners door de wijziging onevenredig hard geraakt worden.

Ze vragen de regering daarom om in overleg te gaan met de besturen van de eilanden en de rederijen om tot een goede oplossing te komen. Ze geven het nieuwe kabinet tot 1 juli de tijd daarvoor.

Dit bericht, Tweede Kamer vraagt om uitstel btw-regeling, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Staatsbosbeheer en golfclub presenteren plannen ‘Hoge Duinen’ https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2017/11/staatsbosbeheer-en-golfclub-presenteren-plannen-hoge-duinen/ Wed, 01 Nov 2017 09:52:39 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10568 Skylgenet.nl | Terschelling online

Staatsbosbeheer en de Stichting Natuur Golfbaan Terschelling (SNGT) hebben gezamenlijk de plannen gepresenteerd voor een natuurgolfbaan nabij West. De ‘Hoge Duinen‘, het bosgebied ten oosten van West-Terschelling, gaat ruimte bieden aan recreatie, natuur, maar ook golfers. Aan de plannen is door de verschillende partijen lange tijd gewerkt. “Het gebied verandert door het nieuwe plan in [...]

Dit bericht, Staatsbosbeheer en golfclub presenteren plannen ‘Hoge Duinen’, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Bos Terschelling

Staatsbosbeheer en de Stichting Natuur Golfbaan Terschelling (SNGT) hebben gezamenlijk de plannen gepresenteerd voor een natuurgolfbaan nabij West.

De ‘Hoge Duinen‘, het bosgebied ten oosten van West-Terschelling, gaat ruimte bieden aan recreatie, natuur, maar ook golfers. Aan de plannen is door de verschillende partijen lange tijd gewerkt.

“Het gebied verandert door het nieuwe plan in een gevarieerd landschap, waarin duinheide, bos en open valleien elkaar afwisselen. In totaal gaat het om een gebied van 42 hectare dat in de toekomst een vloeiende overgang vormt tussen de aangrenzende duinen en het huidige bos”, stellen beide partijen in een persbericht.

Hoge Duinen blijft een openbaar toegankelijk gebied, een van de voorwaarden van Staatsbosbeheer, waar ruimte is voor wandelaars, fietsers, ruiters en straks dus ook golfers. Een aantal van de huidige wandel- en fietspaden zullen daarvoor aangepast of verlegd worden.

De golfbaan met in totaal 9 holes moet vrijwel volledig opgaan in de omgeving. Alleen de holes en afslagpunten (tee’s) worden voorzien van gras en mogen worden onderhouden met bijvoorbeeld bewatering en bemesting, de rest van het gebied bestaat uit natuurlijke beplanting. In totaal gaat het om 36 van die plekken, die samen zo’n 1,8 hectare van het hele gebied in beslag nemen.

Om de natuurlijke beplanting een kans te geven, zal het na de herinrichting 3 tot 6 jaar duren voor de golfbaan in gebruik genomen mag worden. Het gras voor de holes en tee’s wordt ook dan pas neergelegd. Een kortere ‘PAR 3′ baan kan al wel eerder in gebruik genomen worden, die wordt grotendeels gerealiseerd op een bestaand sportveld.

Staatsbosbeheer zal een deel van het dennenbos uitdunnen en omvormen naar loofbos. Hierdoor ontstaat er ruimte voor meer planten- en insectensoorten dan nu het geval is. In totaal zal 27 hectare dennenbos veranderen in een afwisselender en opener duingebied, iets wat de natuurorganisatie in de afgelopen jaren ook op andere plekken op het eiland gedaan heeft.

Golfclub Terschelling kent zo’n 200 leden en kreeg in 2016 zowel van de gemeente Terschelling als de Provincie Fryslân een financiële bijdrage voor het ontwerpen van de gebiedsplannen. De partijen hopen in het najaar van 2018 te kunnen starten met de omvorming van het gebied.

Kaart Hoge Duinen by Skylgenet.nl – Terschelling online on Scribd

Dit bericht, Staatsbosbeheer en golfclub presenteren plannen ‘Hoge Duinen’, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Interieurimpressies nieuwe veerboten opgedoken https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2017/10/interieurimpressies-nieuwe-veerboten-opgedoken/ Mon, 30 Oct 2017 20:25:03 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10550 Skylgenet.nl | Terschelling online

Op internet zijn nieuwe ‘artist impressions’ van het interieur van de twee nieuwe veerboten van Rederij Doeksen opgedoken. De Facebookpagina Ferryvolution plaatste de afbeeldingen. Het interieur van de Willem Barentsz en de Willem de Vlamingh is ontworpen door Vripack uit Sneek. Eerder publiceerde de rederij gedetailleerde impressies van het exterieur van de schepen, maar verder [...]

Dit bericht, Interieurimpressies nieuwe veerboten opgedoken, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Op internet zijn nieuwe ‘artist impressions’ van het interieur van de twee nieuwe veerboten van Rederij Doeksen opgedoken. De Facebookpagina Ferryvolution plaatste de afbeeldingen.

Het interieur van de Willem Barentsz en de Willem de Vlamingh is ontworpen door Vripack uit Sneek. Eerder publiceerde de rederij gedetailleerde impressies van het exterieur van de schepen, maar verder dan grove schetsen van het interieur kwam het tot nu toe nog niet.

Doeksen impressie ingang

 

Doeksen impressie buffet

 

Doeksen impressie zijkant

De impressies geven een beeld van het salondek, het onderste van twee passagiersdek op de nieuwe schepen. Op het nieuwbouwblog publiceerde de rederij eerder al wel plattegronden van ieder dek, die overeenkomen met bovenstaande beelden.

Opvallend is de dubbele in/uitgang, één voor Harlingen en één voor het eiland. Dat onderscheid is nodig door de afwijkende lengte ten opzichte van de huidige schepen. Willem Barentsz en Willem de Vlamingh komen naar verwachting in maart volgend jaar vanuit Vietnam naar Nederland.

 

Zonnedek nieuwe schepen

 

Salondek nieuwe schepen

 

Autodek nieuwe schepen

Dit bericht, Interieurimpressies nieuwe veerboten opgedoken, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Stormachtig weer zorgt voor problemen op Noordzee https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2017/10/stormachtig-weer-zorgt-problemen-op-noordzee/ Mon, 30 Oct 2017 12:52:09 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10542 Skylgenet.nl | Terschelling online

Het stormachtige weer van gisteren heeft op de Noordzee boven de eilanden voor de nodige problemen gezorgd. Zondagochtend kwam er bij de Kustwacht een mayday melding binnen van de Drifa, een circa 25 meter lang schip. Het schip was geraakt door een golf, waarbij een aantal ruiten van de stuurhut gesneuveld waren en de voortstuwing [...]

Dit bericht, Stormachtig weer zorgt voor problemen op Noordzee, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Storm-Drifa-KNRM

Het stormachtige weer van gisteren heeft op de Noordzee boven de eilanden voor de nodige problemen gezorgd.

Zondagochtend kwam er bij de Kustwacht een mayday melding binnen van de Drifa, een circa 25 meter lang schip. Het schip was geraakt door een golf, waarbij een aantal ruiten van de stuurhut gesneuveld waren en de voortstuwing uitgevallen.

De reddingboten van Terschelling en Ameland werden vervolgens ingezet opgeroepen om ter plaatse te gaan, evenals Kustwacht-sleper Guardian. Even later kon een sleepverbinding opgezet worden tussen de Drifa en de Guardian. De Hunter van Rederij Noordgat heeft die sleep later overgenomen.

foto-knrm-drifa
foto-twee-knrm-drifa

Foto’s: KNRM.nl

Verderop op de Noordzee verloor een ander schip een container. Dit schip maakte ook melding van een gewond bemanningslid, die is door een helikopter van boord gehaald. Wat er precies gebeurd is op het schip is onduidelijk.

Aan het begin van de avond is een 225 meter lange bulkcarrier, de ‘Glory Amsterdam‘ vastgelopen nabij het Duitse Waddeneiland Langeoog. Naar verluid heeft het schip 1800 ton zware olie en 140 ton diesel aan boord. Daarvan lekt op dit moment niets in zee. Vanavond worden er nieuwe pogingen ondernomen om het schip vlot te trekken.

Dit bericht, Stormachtig weer zorgt voor problemen op Noordzee, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Doeksen compenseert btw op kaartjes in 2018 https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2017/10/doeksen-compenseert-btw-op-kaartjes-2018/ Fri, 27 Oct 2017 10:45:33 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10536 Skylgenet.nl | Terschelling online

Vanaf 1 januari 2018 zullen overtochten van Rederij Doeksen met 6% btw belast worden, maar passagiers gaan voorlopig niet meer betalen. De rederijen op het Wad maken gebruik van twee regelingen rond de btw: de btw-vrijstelling voor veerdiensten, waardoor geen btw wordt toegepast op de tickets, en de btw-vrijstelling voor niet uitgaande zeeschepen, waardoor 0% [...]

Dit bericht, Doeksen compenseert btw op kaartjes in 2018, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Terminal Doeksen

Vanaf 1 januari 2018 zullen overtochten van Rederij Doeksen met 6% btw belast worden, maar passagiers gaan voorlopig niet meer betalen.

De rederijen op het Wad maken gebruik van twee regelingen rond de btw: de btw-vrijstelling voor veerdiensten, waardoor geen btw wordt toegepast op de tickets, en de btw-vrijstelling voor niet uitgaande zeeschepen, waardoor 0% btw geldt voor veel onderhoudswerkzaamheden en zelfs de aanschaf van nieuwe schepen.

Rond Prinsjesdag van dit jaar werd bekend dat de Europese Commissie de overheid op de vingers heeft getikt over die laatste regeling. Nederland hanteerde tot nu toe als voorwaarde voor het gebruik van de btw-vrijstelling dat schepen aantoonbaar gebouwd en gecertificeerd moesten zijn voor gebruik op volle zee, maar van de Europese Commissie mag dat niet meer. Die eist dat schepen ook daadwerkelijk geregeld buiten de 12-mijlszone komen, waardoor de regeling niet meer toegepast kan worden op de waddenveren.

Rederijen en eilandgemeenten reageerden geschokt op de mededeling, met name omdat deze al per 1 januari 2018 aangepast wordt. In de afgelopen maand is wel overleg gevoerd tussen alle betrokken partijen, maar uitstel is niet meer mogelijk.

De aanpassing van de regeling zorgt ervoor dat Rederij Doeksen naast hogere onderhoudskosten ook geconfronteerd wordt met 9 tot 10 miljoen euro aan btw die alsnog betaald moet worden over de aanschaf van de twee nieuwe veerboten die momenteel in Vietnam in aanbouw zijn.

Omdat de reder deze kosten niet mag aftrekken zolang er nog gebruik gemaakt wordt van de btw-vrijstelling op de tickets voor passagiers, zegt Doeksen genoodzaakt te zijn vanaf 1 januari 6% btw in te voeren.

Voorlopig zal de rederij die kosten wel compenseren, door de tarieven zodanig te verlagen dat de totale prijs in 2018 hetzelfde blijft. Doeksen zegt dit te doen omdat de tarieven al door het Ministerie van Infrastructuur & Milieu zijn goedgekeurd en de invoer van btw ook voor passagiers onverwacht is.

De verhoging van 6 naar 9% btw, die het nieuwe kabinet van plan is in te voeren, zal wel doorbelast worden aan passagiers.

Dit bericht, Doeksen compenseert btw op kaartjes in 2018, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Lutineprijs naar Joris Jan Hellevoort https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2017/10/lutineprijs-naar-joris-jan-hellevoort/ Tue, 24 Oct 2017 08:13:20 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10530 Skylgenet.nl | Terschelling online

De Lutineprijs is dit jaar toegekend aan Joris Jan Hellevoort uit De Bilt. In de jaren ’70 is de Lutineprijs door de gemeente Terschelling in het leven geroepen om auteurs te belonen die een publicatie doen over het eiland. Wel is daarbij vastgesteld dat de publicatie van goede kwaliteit moet zijn en de kennis over [...]

Dit bericht, Lutineprijs naar Joris Jan Hellevoort, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Noordzee

De Lutineprijs is dit jaar toegekend aan Joris Jan Hellevoort uit De Bilt.

In de jaren ’70 is de Lutineprijs door de gemeente Terschelling in het leven geroepen om auteurs te belonen die een publicatie doen over het eiland. Wel is daarbij vastgesteld dat de publicatie van goede kwaliteit moet zijn en de kennis over Terschelling wezenlijk moet vergroten. Ook kan iemand de prijs maar één keer winnen.

In 2015 en 2016 werd de prijs niet uitgereikt, omdat niemand aan de voorwaarden kon voldoen. Dit jaar heeft de jury de heer Hellevoort voorgedragen bij de gemeente.

Hellevoort krijgt de prijs voor zijn boek ‘De Droevigers, familie van Sil de Strandjutter’. Het boek, met als ondertitel ‘Een Terschellinger familiegeschiedenis, 1716-1921’ gaat over de ‘echte’ familie van Sil de Strandjutter.

“Een boeiende geschiedenis, vertelt in zes generaties eilanders. Een geschiedenis van zeevaarders en boeren, van jutters en notabelen. Alles gebaseerd op de feiten maar doorspekt met verhalen waarbij de auteur je meeneemt langs het leven van de gewone eilanders met ongewone verhalen”, luidt de omschrijving van het boek.

“Het is de verdienste van Hellevoort dat hij het verhaal van zijn voorouders op boeiende wijze weet te brengen. De auteur probeert in de huid van de personen uit zijn boek te kruipen, maar blijft zich baseren op archiefstukken en herinneringen. Hij schetst uitgebreid de context van het leven op het oostelijk deel van Terschelling”, stelt de gemeente.

Hellevoort is 47 jaar oud en is deels opgegroeid op het eiland. De uitreiking van de prijs vindt later dit jaar plaats.

de Droevigers

Dit bericht, Lutineprijs naar Joris Jan Hellevoort, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Nieuwe veerboten Doeksen nog niet naar Nederland https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2017/10/nieuwe-veerboten-doeksen-nog-naar-nederland/ Thu, 12 Oct 2017 15:04:44 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10522 Skylgenet.nl | Terschelling online

De twee nieuwe veerboten die Rederij Doeksen in Vietnam laat bouwen, de Willem Barentsz en de Willem de Vlamingh, komen later naar Nederland dan gedacht. Dat heeft de rederij vandaag naar buiten gebracht. Het was de bedoeling de twee nieuwe veerboten eind dit jaar op transport naar Nederland te zetten, maar dat wordt maart volgend [...]

Dit bericht, Nieuwe veerboten Doeksen nog niet naar Nederland, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Render Doeksen bij Terschelling

De twee nieuwe veerboten die Rederij Doeksen in Vietnam laat bouwen, de Willem Barentsz en de Willem de Vlamingh, komen later naar Nederland dan gedacht.

Dat heeft de rederij vandaag naar buiten gebracht. Het was de bedoeling de twee nieuwe veerboten eind dit jaar op transport naar Nederland te zetten, maar dat wordt maart volgend jaar.

“Door de hoge kwaliteitsstandaard die zowel Doeksen als de werf aan het werk stelt, neemt het werk meer tijd in beslag dan opgenomen in de originele planning. Het heeft bovendien onze voorkeur om meer installatiewerkzaamheden op de werf in Vietnam af te ronden in plaats van aanvankelijk na aankomst van de schepen in Nederland” stelt Paul Melles, directeur van Rederij Doeksen.

Sinds het begin van het proces houdt Doeksen een speciale website bij over de bouw. Daarop is te zien dat beide schepen inmiddels van hun naam voorzien zijn en er aan de interieurs wordt gewerkt.

“Met dit soort omvangrijke, innovatieve projecten moet je altijd rekening houden met uitloop”, stelt Melles verder. Het is de bedoeling dat de beide schepen in mei 2018 in Nederland aankomen en in september opgeleverd kunnen worden.

“Bij het indienen van het Vervoerplan 2018 bij onze concessieverlener hebben we twee varianten voor de dienstregeling van 2018 opgenomen. Door nu alvast de keuze te maken volgens welke versie we gaan varen, kan de implementatie van de twee nieuwe schepen volgend jaar zonder hinder voor de passagiers plaatsvinden”, aldus de rederij.

In het najaar van 2018 moet de bemanning vertrouwd raken met de schepen en zullen ze zo nu en dan gaan meedraaien in de dienstregeling. Begin 2019 moeten ze de veerdienst volledig over gaan nemen. Het huidige reserveschip, de Midsland, zal dan uit de vaart gaan.

Willem en Willem in Vietnam

Dit bericht, Nieuwe veerboten Doeksen nog niet naar Nederland, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Raadsleden uit Plaatselijk Belang gezet https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2017/09/raadsleden-plaatselijk-belang-gezet/ Fri, 29 Sep 2017 08:57:29 +0000 https://skylgenet.nl/?p=10517 Skylgenet.nl | Terschelling online

Raadsleden Gossen Bos en Guus Schweigmann zijn gisteravond op een ledenvergadering uit Plaatselijk Belang Terschelling gezet. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Volgens de krant was er binnen de partij de laatste tijd meer en meer twijfel over het functioneren van de twee raadsleden. In een extra ledenvergadering gisteravond is besloten de twee mannen uit de [...]

Dit bericht, Raadsleden uit Plaatselijk Belang gezet, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Gemeentehuis Terschelling

Raadsleden Gossen Bos en Guus Schweigmann zijn gisteravond op een ledenvergadering uit Plaatselijk Belang Terschelling gezet. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Volgens de krant was er binnen de partij de laatste tijd meer en meer twijfel over het functioneren van de twee raadsleden. In een extra ledenvergadering gisteravond is besloten de twee mannen uit de partij te zetten.

De raadsleden van de oppositiepartij waren geregeld in het nieuws, vanwege aanvaringen met het college op Terschelling. Volgens de Leeuwarder Courant was het ‘op basis van wantrouwen’ afkeuren van de jaarrekening over 2016 de druppel voor de partij. Partijgenoot Grytsje Kootstra, financieel woordvoerder, stemde namelijk wel voor.

De twee raadsleden zijn niet van plan hun zetels op te geven.

Dit bericht, Raadsleden uit Plaatselijk Belang gezet, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>