Skylgenet.nl | Terschelling online https://skylgenet.nl Fri, 14 Aug 2020 11:43:25 +0000 nl hourly 1 Appelhof sluit dit weekend al de deuren https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2020/08/appelhof-sluit-dit-weekend-al-de-deuren/ Fri, 14 Aug 2020 11:43:05 +0000 https://skylgenet.nl/?p=11568 Skylgenet.nl | Terschelling online

Camping Appelhof sluit niet volgende week, maar aankomende zondag om 12:00 al de deuren. Dat is besloten in overleg tussen de camping, gemeente Terschelling, GGD Fryslân en de Veiligheidsregio Fryslân. Nadat het nieuws naar buiten kwam dat 8 jongeren bij thuiskomst positief getest waren en het corona testpunt op het eiland geopend werd, is gebleken [...]

Dit bericht, Appelhof sluit dit weekend al de deuren, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Duin helmgras Terschelling

Camping Appelhof sluit niet volgende week, maar aankomende zondag om 12:00 al de deuren. Dat is besloten in overleg tussen de camping, gemeente Terschelling, GGD Fryslân en de Veiligheidsregio Fryslân.

Nadat het nieuws naar buiten kwam dat 8 jongeren bij thuiskomst positief getest waren en het corona testpunt op het eiland geopend werd, is gebleken dat veel jongeren uit eigen beweging al vertrokken van de camping. Ook zijn boekingen die al stonden, geannuleerd. Eerder was daarom al besloten om de camping twee weken eerder dan normaal te sluiten. Door de verschillende partijen is nu officieel vastgelegd dat dit zondag 16 augustus zal zijn.

Gisteren was de eerste grote testdag op het eiland, daar werden zo’n 200 testen afgenomen. In de avond bleek dat één iemand positief getest was. GGD Fryslân was zowel met de opkomst als de uitslag tevreden. Ook vandaag was de opkomst weer hoog, en bleef het testpunt open tot 13:30. Mensen die voor 11:30 getest zijn krijgen vanavond weer de uitslag, de rest morgen.

De GGD, gemeente en veiligheidsregio hebben het volgende protocol opgesteld voor mensen die getest zijn:

Negatieve uitslag

  • Dan mag je naar huis, als je dat wilt. Dit kan via de reguliere dienstregeling van de veerdienst.

Positieve uitslag

  • Dan krijg je meteen concrete instructies van GGD Fryslân voor de vervolgstappen, waaronder isolatie, beschermingsmiddelen en vervoer naar huis.
  • Je wordt dezelfde avond onder begeleiding via een speciale watertaxi naar Harlingen gebracht.
  • Vanaf Harlingen kun je met eigen vervoer naar huis. Je kunt niet met het openbaar vervoer reizen.
  • Moet je in Harlingen nog even wachten op je eigen vervoer? Dan is hiervoor een speciale wachtruimte ingericht. Ook hier is begeleiding aanwezig.
  • Kun je niet naar huis? Dan word je met speciaal vervoer naar een alternatieve quarantainelocatie gebracht.

Nog geen uitslag?

  • Heb je ten tijde van de laatste afvaart van de veerboot nog geen testuitslag? Stap dan niet op de boot, maar wacht tot je de uitslag binnen hebt.

De persoon die gisteravond een positieve uitslag kreeg, is volgens de GGD met de watertaxi van het eiland vertrokken. Voor jongeren met een negatieve uitslag werd gisteravond nog een extra afvaart georganiseerd om 20:00, maar die was niet enorm populair. Volgens de GGD maakten zo’n 10 jongeren gebruik van de mogelijkheid, waardoor besloten werd daarvoor ook een watertaxi en geen veerboot in te zetten.

Dit bericht, Appelhof sluit dit weekend al de deuren, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Drukte bij corona teststlocatie Terschelling, vandaag nog uitslag https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2020/08/drukte-bij-corona-teststlocatie-terschelling-vandaag-nog-uitslag/ Thu, 13 Aug 2020 09:37:16 +0000 https://skylgenet.nl/?p=11561 Skylgenet.nl | Terschelling online

Er is vanmorgen al uitgebreid gebruik gemaakt van de tijdelijke corona testlocatie op Terschelling, in ET-10. De locatie is door de GGD ingericht nadat bleek dat 8 jongeren positief getest zijn op corona, na een vakantie op camping Appelhof op Terschelling. De testlocatie op Terschelling is door GGD Fryslân ingericht als spoedlocatie en wijkt daarmee [...]

Dit bericht, Drukte bij corona teststlocatie Terschelling, vandaag nog uitslag, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

ET-10 Midsland Noord

Er is vanmorgen al uitgebreid gebruik gemaakt van de tijdelijke corona testlocatie op Terschelling, in ET-10.

De locatie is door de GGD ingericht nadat bleek dat 8 jongeren positief getest zijn op corona, na een vakantie op camping Appelhof op Terschelling.

De testlocatie op Terschelling is door GGD Fryslân ingericht als spoedlocatie en wijkt daarmee af van reguliere locaties elders in het land. Tot vanmorgen 11:30 kon iedereen zich melden bij de locatie, zonder vooraf een afspraak te hoeven maken. Volgens de NOS stonden er vanmorgen vroeg al zeker 50 mensen te wachten voor de locatie.

Wat ook afwijkt van de landelijke norm is de snelheid. Volgens de GGD gaan de testen nog vanmiddag op de boot naar het lab op de vaste wal en krijgen de mensen later vandaag nog de uitslag. Elders in het land kan deze uitslag inmiddels al 48 uur op zich laten wachten.

“We proberen geen enkele potentieel besmette jongere het eiland af te laten gaan zonder negatief testresultaat”, zegt een woordvoerder van GGD Fryslân tegen de NOS. Voor mensen die een positief resultaat krijgen op de test, gaat de GGD alternatief vervoer naar de wal regelen, zodat zij zich niet mengen met andere mensen op de veerboot.

GGD Fryslân verwacht dat de tijdelijke testlocatie op het eiland een week actief zal blijven.

Edit, 13:30

De testlocatie in ET-10 is donderdagmiddag gesloten. In de ochtend zijn er 200 mensen getest. De locatie is morgenochtend weer geopend van 09:00-11:30. De locatie sluit elke dag om 11:30, zodat de monsters begin van de middag met de snelboot mee kunnen en in Leeuwarden getest kunnen worden. Zo kan er nog dezelfde dag een uitslag gegeven worden.

Dit bericht, Drukte bij corona teststlocatie Terschelling, vandaag nog uitslag, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Appelhof sluit eerder de deuren, inmiddels 8 besmettingen https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2020/08/appelhof-sluit-eerder-de-deuren-inmiddels-8-besmettingen/ Wed, 12 Aug 2020 15:57:06 +0000 https://skylgenet.nl/?p=11557 Skylgenet.nl | Terschelling online

Camping Appelhof sluit vanaf komende maandag de deuren, twee weken eerder dan gepland. Het aantal positief geteste jongeren is inmiddels opgelopen naar 8. Naar aanleiding van het nieuws van vanmorgen, dat twee jongeren uit Noord-Holland besmet bleken met corona na een vakantie op Terschelling, laat Camping Appelhof aan Omrop Fryslân weten maandag de deuren te [...]

Dit bericht, Appelhof sluit eerder de deuren, inmiddels 8 besmettingen, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

ET-10 Midsland Noord

Camping Appelhof sluit vanaf komende maandag de deuren, twee weken eerder dan gepland. Het aantal positief geteste jongeren is inmiddels opgelopen naar 8.

Naar aanleiding van het nieuws van vanmorgen, dat twee jongeren uit Noord-Holland besmet bleken met corona na een vakantie op Terschelling, laat Camping Appelhof aan Omrop Fryslân weten maandag de deuren te sluiten. “Het seizoen begint af te lopen, maar nu blijkt dat twee van onze bezoekers besmet zijn geraakt met het coronavirus, gaan we eerder dicht. Gasten worden benaderd om kosteloos te annuleren”, zegt eigenaar Geert-Jan van Dieren tegen de Omrop.

GGD Fryslân laat ondertussen weten dat het aantal jongeren dat positief is getest en eerder het eiland bezocht, inmiddels is opgelopen van 2 naar 8. De jongeren komen volgens de GGD uit het hele land.

Vanaf morgen, donderdag 13 augustus, opent de GGD een corona testlocatie op Terschelling. ET-10 te Midsland-Noord wordt daarvoor ingericht. De GGD vraagt eilanders en toeristen zich direct te laten testen bij klachten en de uitslag thuis of in de accommodatie af te wachten.

Alle jongeren die de afgelopen weken op de Appelhof verbleven zijn inmiddels aangeschreven door de GGD’s met het verzoek zich te laten testen bij milde klachten.

Dit bericht, Appelhof sluit eerder de deuren, inmiddels 8 besmettingen, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
GGD opent corona testlocatie op Terschelling https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2020/08/ggd-opent-corona-testlocatie-op-terschelling/ Wed, 12 Aug 2020 08:42:34 +0000 https://skylgenet.nl/?p=11555 Skylgenet.nl | Terschelling online

GGD Fryslân opent morgen een corona testlocatie op Terschelling. Aanleiding zijn twee positief geteste jongeren die op vakantie waren op het eiland. Volgens de GGD zijn afgelopen week twee jongeren uit Noord-Holland bij thuiskomst van vakantie positief getest op corona. De twee zaten daarvoor op camping Appelhof en de kans bestaat dat ze het virus [...]

Dit bericht, GGD opent corona testlocatie op Terschelling, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Duinen

GGD Fryslân opent morgen een corona testlocatie op Terschelling. Aanleiding zijn twee positief geteste jongeren die op vakantie waren op het eiland.

Volgens de GGD zijn afgelopen week twee jongeren uit Noord-Holland bij thuiskomst van vakantie positief getest op corona. De twee zaten daarvoor op camping Appelhof en de kans bestaat dat ze het virus daar opgelopen of verspreid hebben.

Volgens GGD Fryslân blijkt uit het eerste contactonderzoek dat de jongeren weinig tot geen contact hebben gehad met ouderen en andere mensen buiten de camping. Om toch snel te kunnen schakelen, wordt er morgen een corona testlocatie geopend op het eiland. Zo hoeven toeristen of eilanders niet eerst naar de wal wanneer ze klachten hebben. Het is nog niet duidelijk waar de testlocatie geopend zal worden.

De GGD roept toeristen en eilanders op zich vanaf morgen direct op de nieuwe locatie te laten testen bij klachten en de uitslag in eigen huis of accommodatie af te wachten. Ook raadt de GGD jongeren die vorige week op Appelhof waren aan, zich bij klachten te laten testen.

Dit bericht, GGD opent corona testlocatie op Terschelling, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Veerboot Willem Barentsz vanaf vrijdag in de vaart https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2020/07/veerboot-willem-barentsz-vanaf-vrijdag-in-de-vaart/ Wed, 01 Jul 2020 13:20:03 +0000 https://skylgenet.nl/?p=11519 Skylgenet.nl | Terschelling online

Ms Willem Barentsz, één van de twee nieuwe veerboten van Rederij Doeksen, wordt vanaf vrijdag ingezet in de dienstregeling. De afgelopen tijd was het schip al te zien tijdens proefvaarten. Het schip werd vandaag in Harlingen door Doeksen-directeur Paul Melles gepresenteerd aan genodigden. Het is de eerste van twee nieuwe catamarans die na een lang [...]

Dit bericht, Veerboot Willem Barentsz vanaf vrijdag in de vaart, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Ms Willem Barentsz, één van de twee nieuwe veerboten van Rederij Doeksen, wordt vanaf vrijdag ingezet in de dienstregeling. De afgelopen tijd was het schip al te zien tijdens proefvaarten.

Het schip werd vandaag in Harlingen door Doeksen-directeur Paul Melles gepresenteerd aan genodigden. Het is de eerste van twee nieuwe catamarans die na een lang proces eindelijk in dienst komt.

In juni 2015 maakte Rederij Doeksen bekend twee nieuwe veerboten te gaan bouwen. Na een selectieproces werd een werf in Vietnam gekozen om de schepen te bouwen, waar de kiel in augustus 2016 werd gelegd.

Na vertragingen en financiële problemen bij die werf, werden de schepen begin 2019 in onafgebouwde staat naar Nederland gehaald. In Harlingen zijn de Willem Barentsz en Willem de Vlamingh het afgelopen jaar afgebouwd.

Beide schepen maken gebruik van LNG als brandstof, wat zorgt voor flink lagere uitstoot. Ook zijn de schepen lichtgewicht, efficiënt ontworpen en voorzien van zonnepanelen en een warmteterugwinsysteem. De milieubelasting van de veerboten op het Waddengebied moet daardoor flink afnemen.

De Willem Barentsz zal vanaf vrijdag 3 juli de dienstregeling gaan varen, de Willem de Vlamingh zal in september volgen. De in 1974 gebouwde Midsland zal worden verkocht, de Friesland uit 1989 blijft binnen de vloot van de rederij. Aan boord van de nieuwe schepen is plaats voor 66 auto’s en 700 passagiers.

Dit bericht, Veerboot Willem Barentsz vanaf vrijdag in de vaart, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Onderzoeksraad: containerschepen moeten Waddenroute mijden bij storm https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2020/06/onderzoeksraad-containerschepen-moeten-waddenroute-mijden-bij-storm/ Thu, 25 Jun 2020 09:40:40 +0000 https://skylgenet.nl/?p=11511 Skylgenet.nl | Terschelling online

Containerschepen moeten bij noordwesterstorm de vaarroute boven de Waddeneilanden mijden, concludeert de Onderzoeksraad in het onderzoek naar de containerramp met MSC Zoe. In de nacht van 1 op 2 januari 2019 verloor MSC Zoe in een storm 342 containers, met in totaal zo’n 3 miljoen kilo lading. Speelgoed, lampen, meubels, maar vooral heel veel plastic [...]

Dit bericht, Onderzoeksraad: containerschepen moeten Waddenroute mijden bij storm, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

MSC Zoe

Containerschepen moeten bij noordwesterstorm de vaarroute boven de Waddeneilanden mijden, concludeert de Onderzoeksraad in het onderzoek naar de containerramp met MSC Zoe.

In de nacht van 1 op 2 januari 2019 verloor MSC Zoe in een storm 342 containers, met in totaal zo’n 3 miljoen kilo lading. Speelgoed, lampen, meubels, maar vooral heel veel plastic kwam in de Noordzee terecht en spoelde aan op de Waddeneilanden.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid deed de afgelopen tijd uitgebreid onderzoek naar de toedracht van de ramp en kwam vandaag met het concluderende rapport.

In de Noordzee lopen twee belangrijke internationale scheepvaartroutes, de zuidelijke op zo’n 30 km van de Waddeneilanden, en een noordelijke. MSC Zoe bevond zich in de stormachtige nacht in de zuidelijke route.

Volgens de Onderzoeksraad kwamen de containers los door een combinatie van factoren. Zo zorgde de noordwestenwind voor hoge golven die dwars op het schip kwamen, met heftige slingerbewegingen tot gevolg. De golven slaan ook met grote kracht tegen de zijwand van het schip en de opgestapelde containers.

Omdat de zuidelijke vaarroute relatief ondiep is, acht de Onderzoeksraad de kans groot dat het schip door de slingerbewegingen ook meermaals de zeebodem heeft geraakt. Al deze trillingen en bewegingen bij elkaar zorgen voor extreme krachten op de containers en sjorsystemen, waardoor ze los kunnen raken.

De Onderzoeksraad stelt daarom voor dat de zuidelijke route tijdens noordwesterstormen niet gebruikt mag worden door grote containerschepen. De risico’s op containerverlies in de noordelijke route is veel kleiner, mede doordat deze route dieper is.

Om dergelijke veranderingen door te voeren, is internationaal overleg nodig tussen Nederland, Duitsland, Denemarken en de International Maritime Organization (IMO).

Ook vindt de Onderzoeksraad dat de Kustwacht meer bevoegdheden en middelen moet krijgen om containerschepen te kunnen begeleiden boven de eilanden.

Dit bericht, Onderzoeksraad: containerschepen moeten Waddenroute mijden bij storm, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Landal gaat appartementen B&Y-terrein verhuren https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2020/06/landal-gaat-appartementen-by-terrein-verhuren/ Tue, 23 Jun 2020 13:28:03 +0000 https://skylgenet.nl/?p=11506 Skylgenet.nl | Terschelling online

Landal GreenParks gaat de nieuw te bouwen appartementen op het B&Y-terrein uitbaten, zo meldt de keten vandaag. Op het al jaren braakliggende terrein aan het Groene Strand te West-Terschelling worden 19 appartementen en vier woningen gebouwd. Dat ontwerp werd in 2017 uit drie verschillende voorstellen door projectontwikkelaar Segesta gekozen. Landal GreenParks heeft nu bekend gemaakt [...]

Dit bericht, Landal gaat appartementen B&Y-terrein verhuren, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Landal GreenParks gaat de nieuw te bouwen appartementen op het B&Y-terrein uitbaten, zo meldt de keten vandaag.

Op het al jaren braakliggende terrein aan het Groene Strand te West-Terschelling worden 19 appartementen en vier woningen gebouwd. Dat ontwerp werd in 2017 uit drie verschillende voorstellen door projectontwikkelaar Segesta gekozen.

Landal GreenParks heeft nu bekend gemaakt de appartementen onder de naam Landal Kaap West te gaan verhuren. De appartementen van tussen de 55 en 110 vierkante meter vallen binnen het luxe segment en beschikken over een eigen sauna, 1 tot 3 slaapkamers en een parkeerplek in de parkeerkelder die onder het pand moet komen.

De vier twee-onder-één-kapwoningen achter het complex worden verkocht (Funda) en zijn bedoeld voor permanente bewoning.

Landal GreenParks exploiteert op dit moment al een ander appartementencomplex op West-Terschelling en Schuttersbos in Midsland.

Dit bericht, Landal gaat appartementen B&Y-terrein verhuren, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Doeksen gaat historische schepen inzetten op veerdienst https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2020/05/doeksen-gaat-historische-schepen-inzetten-op-veerdienst/ Tue, 26 May 2020 16:53:24 +0000 https://skylgenet.nl/?p=11482 Skylgenet.nl | Terschelling online

Rederij Doeksen gaat de komende periode twee oudgedienden inzetten op de reguliere veerdienst. In verband met de maatregelen rondom COVID-19, is de capaciteit van de veerboten van Doeksen beperkt tot 40%. Omdat de vervoersvraag naar de eilanden wel langzaam weer stijgt, ontstaat er een capaciteitsgebrek. Eilander ondernemers klaagden hier vorige week al over. De twee [...]

Dit bericht, Doeksen gaat historische schepen inzetten op veerdienst, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Friesland 1956

Rederij Doeksen gaat de komende periode twee oudgedienden inzetten op de reguliere veerdienst.

In verband met de maatregelen rondom COVID-19, is de capaciteit van de veerboten van Doeksen beperkt tot 40%. Omdat de vervoersvraag naar de eilanden wel langzaam weer stijgt, ontstaat er een capaciteitsgebrek. Eilander ondernemers klaagden hier vorige week al over.

De twee nieuwe veerboten van Doeksen, Willem Barentsz en Willem de Vlamingh, liggen inmiddels een jaar in Harlingen voor afbouw, maar zijn nog niet geschikt om in te zetten in de dienstregeling.

Daarom heeft de rederij besloten de capaciteit te verhogen door drie schepen in te huren. Twee daarvan zijn klassieke schepen met een rijke historie op het Wad: het ms Friesland I (1956) en het ms Holland IV (1951). De Friesland voer van 1956 tot 1988 tussen Harlingen en Terschelling, de Holland was tot midden jaren 70 wisselend actief als bergingssleper en passagiersschip. Naast de twee oud gedienden huurt Doeksen een rondvaartboot uit Harlingen, de Regina Andrea.

MS Friesland I en de Regina Andrea zullen vanaf 29 mei t/m 30 juni meevaren in de dienstregeling en voornamelijk ingezet worden rond de weekenden. Zeesleepboot Holland springt bij in het Pinksterweekend en op 12, 13 en 14 juni. De schepen gaan zowel naar Vlieland als Terschelling, afvaarten zijn al te boeken via het reguliere boekingssysteem.

De rederij waarschuwt wel dat voertuigen en fietsen niet meekunnen op de tijdelijke veerboten. Ook zijn ze niet toegankelijk voor mindervaliden, is er geen horeca en geen WiFi. Ook wordt warme kleding aanbevolen, door het open karakter van de schepen.

Vanaf 1 juni zijn op alle afvaarten van Doeksen mondkapjes verplicht voor personen ouder dan 13 jaar.

Dit bericht, Doeksen gaat historische schepen inzetten op veerdienst, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Ambulanceheli weer beschikbaar voor de Wadden https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2020/05/ambulanceheli-weer-beschikbaar-voor-de-wadden/ Fri, 22 May 2020 10:50:43 +0000 https://skylgenet.nl/?p=11460 Skylgenet.nl | Terschelling online

De ‘Waddenheli’ is vanaf vandaag weer beschikbaar voor patiëntenvervoer vanaf de Wadden. De ambulanceheli van RAV Fryslân, gevlogen door de ANWB, werd eind maart gevorderd door de overheid om in te zetten voor het verspreiden van coronapatiënten over IC’s in het land. De Waddenheli is een groter model dan de bestaande traumahelikopters in Nederland en [...]

Dit bericht, Ambulanceheli weer beschikbaar voor de Wadden, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Waddenheli RAV Fryslân

De ‘Waddenheli’ is vanaf vandaag weer beschikbaar voor patiëntenvervoer vanaf de Wadden.

De ambulanceheli van RAV Fryslân, gevlogen door de ANWB, werd eind maart gevorderd door de overheid om in te zetten voor het verspreiden van coronapatiënten over IC’s in het land. De Waddenheli is een groter model dan de bestaande traumahelikopters in Nederland en bood daardoor meer werkruimte voor verplegend personeel.

Door het Radboudmc werd de heli volledig ingericht en als Lifeliner 5 gestationeerd op luchtbasis Volkel. Vanaf daar vervoerde de heli in de afgelopen tijd 66 coronapatiënten naar IC’s in Nederland en Duitsland.

In de tussentijd werden reguliere patiënten vanaf de eilanden vervoerd met de veerboot of KNRM, of sprong Defensie bij, net als vroeger. Nu de druk op de IC’s in het land is afgenomen, is Lifeliner 5 niet langer nodig om patiënten over langere afstanden te verplaatsen. De laatste vlucht vond afgelopen woensdag plaats.

De heli komt nu weer als ambulancehelikopter Medic01 terug naar vliegbasis Leeuwarden voor inzet op de eilanden.

Dit bericht, Ambulanceheli weer beschikbaar voor de Wadden, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Camping Terpstra dit jaar gesloten voor jongeren https://skylgenet.nl/nieuws-terschelling/2020/05/camping-terpstra-dit-jaar-gesloten-voor-jongeren/ Sat, 16 May 2020 09:58:01 +0000 https://skylgenet.nl/?p=11415 Skylgenet.nl | Terschelling online

Camping Terpstra in Midsland, één van de bekende jongerencampings op Terschelling, heeft besloten komende zomer geen jongerenvakanties toe te staan. De maatregel is genomen in verband met COVID-19. Op de camping verblijven jongeren uit verschillende gezinnen samen in grote tenten. Dat valt volgens de eigenaren van de camping niet te rijmen met de richtlijnen van [...]

Dit bericht, Camping Terpstra dit jaar gesloten voor jongeren, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>
Skylgenet.nl | Terschelling online

Camping Terpstra in Midsland, één van de bekende jongerencampings op Terschelling, heeft besloten komende zomer geen jongerenvakanties toe te staan.

De maatregel is genomen in verband met COVID-19. Op de camping verblijven jongeren uit verschillende gezinnen samen in grote tenten. Dat valt volgens de eigenaren van de camping niet te rijmen met de richtlijnen van het RIVM, zo stellen ze op de website. Ook de beperkte vervoerscapaciteit naar het eiland speelt mee, Rederij Doeksen vaart voorlopig met een maximum van 40%.

Alle reserveringen die tot nu toe al binnen waren voor komende zomer worden geannuleerd en alle jongeren krijgen hun geld terug. Dat gebeurt volgens de camping vanaf 8 juni automatisch, hier hoeven ze niets voor te doen.

De andere bekende jeugdcamping op het eiland, Appelhof in Formerum, heeft nog geen besluit genomen over de zomer. Op de website geven ze aan dat boeken nog wel mogelijk is.

Terpstra zal er deze zomer echter niet verlaten bij liggen. De camping zal eenmalig ingericht worden als gezinscamping, met minder dan de helft van het normale aantal tenten op het terrein. Zo is er voldoende ruimte om afstand van elkaar te houden.

Naar verwachting zullen veel mensen deze zomer kiezen voor een vakantie in eigen land. Verschillende campings op Terschelling hebben al aangegeven bijna of helemaal volgeboekt te zijn.

Dit bericht, Camping Terpstra dit jaar gesloten voor jongeren, is origineel verschenen op Skylgenet.nl | Terschelling online.

]]>