Tweede verjaardag: grote vernieuwing

Vandaag, 10 september 2009, viert Skylgenet.nl zijn tweejarig bestaan. Dit vieren we dit jaar met een volledig vernieuwde website.

Het afgelopen jaar is de website wederom vaker bezocht dan het voorgaande jaar. Tussen 10 september 2008 en 10 september 2009 heeft Skylgenet 43.778 bezoekers mogen ontvangen, samen goed voor 127.031 paginaweergaves. Het gemiddelde aantal bezoekers per dag is gestegen van net onder de 100 tot rond de 200.

Op de “oude” website bevond zich nogal wat gedateerde informatie. Daarom is besloten naast het uiterlijk, ook de inhoud grondig aan te pakken. De op de “oude” website aanwezige informatie is vernieuwd, en ook is er extra informatie toegevoegd. Hier zit echter een maar aan: Alle informatie onder Extra, Scheepvaart, Cultuur en Toerisme is vernieuwd, maar helaas bleek er te weinig tijd te zijn om het onderdeel Eiland ook voor 10 september af te krijgen. Hier is op dit moment dus alleen nog maar Brandaris beschikbaar, in de komende dagen zal de rest van de informatie beschikbaar komen.

Verder is er voor de foto’s, in onder anderen de fotoalbums, een nieuw systeem in gebruik genomen, Simpleviewer. Met dit systeem is er één grote foto zichtbaar, met daaronder een aantal andere, kleinere, fototjes uit dezelfde serie. Door deze kleine foto’s aan te klikken, links of rechts op de grote foto te klikken, met de pijltjes te navigeren of door te scrollen kunnen de andere foto’s bekeken worden.

Verder is er rechts op elke pagina een onderdeel “Updates” te vinden, in dit onderdeel wordt een Twitterfeed getoond, met de laatste updates van de website. Het is op dit moment nog niet mogelijk om in deze feed naar de betreffende update te klikken. Wanneer de update begint met “Nieuws -” is er een update in het nieuws onderdeel, hier moet dan zelf even naar geklikt worden. Wanneer de update begint met “Eiland -” geldt hetzelfde, maar dan voor het onderdeel Eiland, enzovoorts. Wanneer er niks voorstaat is de update van toepassing op de hele website.

Wat vind u van de nieuwe website? Laat het hier weten door middel van een reactie! Kom je fouten, onwaarheden of onwaarheden tegen, meld het dan ook!

-- Advertentie --