Drie edelherten geschoten

De jagers hebben weer toegeslagen. Van verschillende kanten klinken de geruchten dat op Terschelling drie edelherten geschoten zijn.

Tien edelherten werden eind vorig jaar door een aantal kroegvrienden illegaal op het eiland uitgezet. Met jagers van het ministerie van LNV en Terschellinger jagers werd geprobeerd de dieren te vangen, wat niet slaagde. Daarna werd besloten de jacht op de dieren te openen. Ook dit ging erg moeizaam. Het openen van de jacht op de dieren zorgde voor veel boze reacties.

Vlak voor het zomer seizoen werd de jacht, in verband met de vele toeristen op het eiland, stilgelegd.  Nog niet alle dieren waren geschoten, en er bleken er zelfs een aantal drachtig te zijn. In oktober dit jaar werd de jacht op de dieren, na enige twijfel en protesten, heropend. Met het afschieten van deze drie dieren zouden de laatste edelherten nu van het eiland verdwenen zijn.

De jagers hebben wellicht voordeel gehad bij de gevallen sneeuw van de laatste dagen. De sporen van de dieren zijn in de verse sneeuw makkelijk te volgen.

Skylgenet.nl
Onderwerpen
 
-- Advertentie --