EVT koopt nieuw schip

De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) heeft een nieuw schip gekocht, ter vervanging van de recent naar Korea verkochte snelboot Willem Barentsz. Ook het nieuwe schip zal de naam Willem Barentsz krijgen.

Dit nieuwe, in 2005 gebouwde en aan 350 passagiers plaats biedende schip is voorzien van 8 toiletten, draadloos internet, een rolstoellift en een speelruimte voor kinderen en zal naar verwachting eind maart of begin april ingezet worden op de dienst Harlingen-Terschelling.

Voorin het schip kunnen de passagiers genieten van een panorama view. Voor passagiers is het tevens mogelijk fietsen mee te nemen.

De EVT meldt verder dat het voor eilanders mogelijk is voor een deel eigenaar te worden van het nieuwe schip.

Skylgenet.nl
Willem Barentsz
Willem Barentsz
Willem Barentsz