Meer vaarruimte voor de EVT

HARLINGEN – De veerboten van de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) krijgen meer tijd om aan te meren. Dat is de uitkomst van een overleg, dat donderdagmorgen in Harlingen is gehouden met de EVT, Rijkswaterstaat, de gemeenten Harlingen en Terschelling en rederij Doeksen.

Daar kwamen de partijen overeen dat de ‘venstertijd’ van de boten van Doeksen wordt ingeperkt. Dat is de periode voor en na de officiële aankomst- of vertrektijd van een veerboot. Dat kan eind mei ingaan.

De overeenkomst moet een eind maken aan de strijd tussen Doeksen en EVT, die ondermeer tot gevolg had dat EVT-passagiers met ladders over de hekken op de Harlinger kade moesten klimmen.

Leeuwarder Courant

EVT begint rechtszaak – NOS radio

Radio interview van de NOS met Arjen Haantjes van de EVT.

Radio interview Omrop Fryslân

Een radio interview van Omrop Fryslân met Peter Struik van de bootcommissie.