Rijkswaterstaat doet aangifte

De situatie met de EVT in Harlingen dreigt te escaleren. Rijkswaterstaat sloot zaterdag de hekken van de aanleginrichting af om te voorkomen dat passagiers van de EVT op de kade konden komen. Dit in verband met een conflict over de vaartijden van de Eigen Veerdienst Terschelling. Zondag konden de passagiers via een ander hek toch de kade bereiken.

Maandagmiddag zaten echter alle hekken op slot en moest de kapitein van de veerboot een slot openknippen om zijn 40 passagiers aan wal te krijgen. Rijkswaterstaat doet nu aangifte van vernieling van rijksgoederen.

Volgens de EVT varen ze volgens een rooster dat Rijkswaterstaat zelf aangegeven heeft, maar nog niet goedgekeurd is door Rederij Doeksen en de gemeente Terschelling. De rederij spant daarom waarschijnlijk een rechtszaak aan tegen Rijkswaterstaat.

Reportage Omrop Fryslân (gedeeltelijk Friestalig)

Omrop Fryslân