Doeksen en EVT kampen met problemen

Zowel EVT als Rederij Doeksen hebben deze week last van problemen. Bij Rederij Doeksen liep de Midsland schade op aan de schroefas. De Stortemelk van EVT kampt ook met technische problemen.

De Midsland heeft afgelopen maandag even aan de grond gezeten, waardoor er aan de aandrijving schade is opgelopen. De Midsland moest in de Slenk uitwijken voor een jacht, waarna de achterkant van de Midsland de grond raakte. De Midsland kon op eigen kracht doorvaren, maar is gisteren direct drooggezet bij Shipdock in Harlingen voor reparatie. De schroefas wordt vervangen met een reserveas. Donderdag moet de Midsland weer inzetbaar zijn.

Vanwege de drukte met vrachtwagens voor aanvang van Oerol, wat vrijdag begint, heeft Rederij Doeksen de Terschellinger Bank van Rederij Wadden Transport ingehuurd om vracht naar het eiland te brengen. Ook de Noord Nederland van Rederij Doeksen zelf maakt extra afvaarten.

Daarnaast kampt Rederij EVT met problemen. De Stortemelk vaart vandaag alleen van Terschelling naar Harlingen met passagiers vanwege een technisch mankement. Dit meldt EVT op de website. Rederij EVT kiest er echter voor om niet een vervangend schip in te zetten enlaat daarmee dus de afvaart van 12.00 van Harlingen naar Terschelling vandaag vervallen. Volgens een woordvoerder van EVT gaat het om een veiligheidscontrole.

De rederijen mogen van geluk spreken dat dit vlak voor de aanvang van Oerol begint. De twee weken van Oerol zijn voor deze rederijen de drukste weken van het hele jaar. Rederij Doeksen maakt, inclusief vracht, tot wel 22 retourafvaarten per dag in deze periode.

Veerbootinfo.nl