Drugscontrole bij veerterminal Harlingen

HARLINGEN – Politie Fryslân en het Openbaar Ministerie Leeuwarden hebben afgelopen vrijdag in en rondom de veerterminal in de haven van Harlingen een controle gehouden op het bezit van soft- en harddrugs. Alle passagiers die vrijdag naar Vlieland en Terschelling afreisden, zijn gecontroleerd. Het OM heeft de zaken ter plekke afgedaan door overtreders direct een boete te laten betalen. Deze preventieve actie is specifiek gericht op de toeristen, die op eilanden overlast veroorzaken door drugsgebruik. Het OM en de politie wil met deze actie het signaal afgeven dat drugsoverlast op de eilanden niet wordt getolereerd. Bij de actie werd bij 17 personen gebruikershoeveelheden softdrugs aangetroffen.

Tien van hen zijn minderjarig. In totaal heeft het OM aan drie minderjarige verdachten een boete van 80 euro uitgedeeld. In de andere zaken van de minderjarige verdachten wordt proces-verbaal ingestuurd naar het OM.

De zaken van de meerderjarige verdachten zijn afgedaan met een politiesepot. De aangetroffen gebruikershoeveelheden bleven onder de toegestane marge.

De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

Politieberichten
Onderwerpen
 ,
-- Advertentie --