Geslaagde proefligging Spathoek

De Spathoek van Rederij EVT heeft vandaag een succesvolle proefligging gedaan in de haven van Terschelling. Vorige week slaagde dezelfde test in Harlingen ook al.

Het nieuwe schip van de rederij vertrok vanmorgen rond half 8 uit de haven van Harlingen en arriveerde iets meer dan twee uur later op Terschelling. Het testen van de bruggen in de beide havens is een verplichting van Rijkswaterstaat. Het schip lijkt prima te passen aan de beide bruggen.

Aan Omrop Fryslân liet woordvoerder van de EVT, Erwin Rob, weten dat de rederij wel graag meer aanlegtijd wil hebben in de havens, de zogenoemde venstertijden, en is hier een kort geding over gestart. De uitspraak hiervan is 25 juli. Rob liet aan de Omrop ook weten dat, zodra de Spathoek in dienst komt, de Stortemelk grondig onder handen genomen zal worden en eventueel ingezet kan gaan worden voor een dienstregeling naar Vlieland.

Sinds haar aankomst in Nederland, in april, is de Spathoek flink onderhanden genomen. Het schip is geverfd in de kleuren van de rederij en het interieur is voorzien van nieuwe bekleding en nieuwe aankleding. Aan Skylgenet liet de rederij weten dat de meeste keuringen om te mogen varen ondertussen gegeven zijn en dat het schip in principe klaar is voor passagiers. Volgens de rederij is het wachten nog op een laatste goedkeuring. De EVT wilde echter tegenover Skylgenet niks kwijt over deze goedkeuring, maar verwacht wel dat deze rond het einde van de maand komt. Wanneer de Spathoek de Stortemelk gaat vervangen is dus nog steeds niet duidelijk.