Strandwachten KNRM van start

De ‘Lifeguards’ van de KNRM zitten vanaf vandaag weer op hun post op de stranden van Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog.

Het concept, waarbij de strandbewaking overgenomen wordt door ‘Beach Lifeguards’ die door de KNRM geselecteerd worden, werd vorig jaar al toegepast op Terschelling. Dit jaar zijn de strandwachten opnieuw van de partij op Terschelling, en doen ook Vlieland en Schiermonnikoog mee. In totaal worden er 43 strandwachten ingezet door de KNRM.

De strandwachten zijn opgeleid door instructeurs van Lifeguarding op Vlieland en in Wassenaar. Ze beschikken over onder andere surfplanken en reddingwaterscooters, die door de KNRM beschikbaar gesteld zijn, om hun werk te doen.

De stranden worden dit jaar bewaakt van 2 juli tot en met 4 september.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --