Venstertijden veerbruggen niet aangepast

De venstertijden voor de veerbuggen in Harlingen en op Terschelling worden niet aangepast. Rederij EVT eiste aanpassing van de tijden in een kort geding.

EVT startte een kort geding over deze kwestie om een uitgebreidere dienstregeling uit te kunnen voeren. De zogenoemde venstertijden houden in dat EVT een uur voor aankomst en een half uur na vertrek van een veerboot van Doeksen geen gebruik mag maken van de bruggen. De EVT probeerde via het kort geding deze tijden gehalveerd te krijgen. Ook wilde de rederij dat de havenbenadering, het verbod om binnen de venstertijden gebruik te maken van het haventerrein, volledig opgeheven werd.

De tijden zijn volgens de eilander rederij onnodig ruim en belemmeren de EVT om zelf een volledige dienstregeling uit te kunnen voeren. De rechter was het niet eens met de EVT en heeft de eis maandag afgewezen.