9000 keer Hessel

De ‘op Terschelling wereldberoemde’ zanger Hessel viert zaterdagavond zijn jubileum in de Groene Weide. De zanger geeft dan het 9000ste optreden in zijn veertigjarige carrière.

“Erg hè, je moet wel gek zijn, of niet?”, zegt de zanger grappend tegen Omrop Fryslân over zijn jubileum. In de jaren 70 begon Hessel met optreden in zijn eigen café in Hoorn. In 1985 kreeg hij ineens landelijke bekendheid, toen zijn single ‘Terug naar Terschelling‘ in de Nederlandse top 40 terecht kwam. In de jaren daarna gaf hij zelfs enkele grote concerten, zo speelde hij twee keer voor een vol Ahoy in Rotterdam, maar ook waren er optredens in Vredenburg, Thialf en de Heineken Music Hall.

Een groot jubileumconcert zit er de komende tijd echter niet in, laat Hessel weten aan Omrop Fryslân. “Die hele concertenbusiness is allemaal gekaapt door jongens die daar grof geld aan willen verdienden, met krankzinnige bedragen voor ‘security’, je mag niks meer zelf doen. Bij de concerten die we gegeven hebben deden we alles nog zelf.”

Wel komt er een boek over Hessel’s leven, meldt dezelfde omroep. Vrienden van de zanger komen aan het woord, en uiteraard staat het eiland ook centraal. “Dat is natuurlijk niet zo raar, ik ben eigenlijk nooit langer dan 22 dagen van het eiland weggeweest.”

Hessel stond in 1979 voor het laatst zelf achter de bar. Tegenwoordig werkt er zo’n 25 man personeel in de Groene Weide. De kroon op zijn horecawerk was de verkiezing tot ‘Café van het jaar 2011’.

-- Advertentie --