Gestolen laptop terug dankzij Burgernet

WEST TERSCHELLING – De politie heeft dankzij een Burgernetactie twee minderjarige jongens kunnen aanhouden na diefstal van een laptop uit een computerruimte op het terrein van de jachthaven aan de Dellewal. Dinsdagochtend werd daar een laptop gestolen door twee jongens in de leeftijd van 15 á 18 jaar.

Omdat er een goed signalement beschikbaar was, startte de centralist van de Meldkamer Fryslân een Burgernetactie. Samen met de deelnemers van Burgernet keken de agenten uit. Dankzij goede informatie van Burgernetdeelnemers konden agenten twee minderjarige jongens aanhouden.

De twee verbleven in een boot in de jachthaven en hadden de laptop onbeheerd zien staan en daarom meegenomen.  Een 54-jarige inwoner van Rotterdam deed aangifte. De twee jongens komen in de loop van de ochtend met de ouders naar het politiebureau van het eiland om een verklaring af te leggen.

Onderwerpen
 ,
-- Advertentie --