Protest tegen nieuwe campus zeevaartschool

De inwoners van West-Terschelling proberen de plannen van de gemeente voor een nieuwe campus voor de zeevaartschool op het eiland tegen te houden. De gemeente zou een nieuw onderkomen voor 280 studenten willen bouwen tegenover Hotel Europa.

Buurtbewoners zijn niet blij met deze plannen. Ze zijn bang dat de 280 studenten in de wijk gaan zorgen voor overlast en de veiligheid in de wijk aantasten. Ook vinden de buurtbewoners het vreemd dat er ineens een locatie voor de plannen genoemd wordt in ‘de Terschellinger’, zonder dat de buurtbewoners daar over geïnformeerd zijn.

Om de plannen direct de kop in te drukken is er een handtekeningenactie gehouden in de omringende wijk. Maandagmorgen werd een petitie met 160 handtekeningen aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders.

Op Omrop Fryslân radio deed een buurtbewoonster haar verhaal: