Terschelling wil strandrijden aanpakken

De gemeenteraad van Terschelling wil de regels omtrent het strandrijden aanpassen. Op het eiland zijn de stranden in het winterseizoen (1 november – 1 april) toegankelijk voor motorvoertuigen. Hiervoor moet wel eerst een ontheffing worden aangevraagd bij de gemeente.

De gemeente wil nu de regels voor dit strandrijden aanpassen. Niet alleen vanwege veranderingen in de Natuurbeschermingswet en regels van Natura 2000, maar ook omdat het aantal afgegeven ontheffingen de afgelopen jaren flink gestegen is.

Om de drukte op het strand enigszins tegen te gaan, meer veiligheid te garanderen en de beleving van het strand voor eilanders en gasten niet aan te tasten, wil de gemeente allereerst het aantal eilander ontheffingen bevriezen op het aantal van winterseizoen 2010-2011. Dit waren 675 ontheffingen.

Daarnaast wil het college het aantal niet-eilander ontheffingen terug brengen naar in totaal 50. Die ontheffingen zijn drie dagen lang geldig. In het afgelopen winterseizoen werden er nog zo’n 250 ontheffingen verleend aan niet-eilanders.

Het voorstel zal op 6 september besproken worden, een concept-notitie is hier te bekijken.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --