Catamaran slaat op zeedijk

In de nacht van dinsdag op woensdag is de catamaran ‘Green Machine’ losgeslagen en op de Waddendijk bij Hee terecht gekomen, zo meldt de Leeuwarder Courant.

De wedstrijdcatamaran van zo’n twintig bij elf meter is te groot voor de Terschellinger haven en ligt daarom altijd voor de kust van het eiland. Tijdens de storm van dinsdagnacht met zuidwestenwind van 9 beaufort en uitschieters van boven de 100 km/u is de catamaran op drift geraakt.

De Green Machine is ter hoogte van Hee op de Waddendijk terecht gekomen. De beide rompen van het schip zijn daarbij lek geraakt door de stenen onder aan de dijk. Na afwachting van hoogwater en toestemming van de verzekeraar heeft de eilander Rederij Noordgat het schip woensdagmiddag van de dijk gehaald en naar de haven gesleept.

Foto: Sytse Schoustra, Twitter.com

 

Onderwerpen
 
-- Advertentie --