Hoogwater door storm

Door het stormachtige weer van zaterdag en met name zondag werd er voor zondagavond een erg hoge waterstand verwacht. Onder andere de keermuur in Harlingen werd uit voorzorg gesloten.

Voor Terschelling werd een verhoging van meer dan twee en een halve meter boven NAP verwacht, dus werd verzocht auto’s van het havenplein en de kade’s te verwijderen, en zijn de schotten in de keermuren geplaatst.

Vanwege het verwachte hoge water liet Rederij Doeksen weten dat de veerdienst van 19:50 uur vanuit Harlingen niet zou varen. Als vervanging werd een extra sneldienst ingezet, die om 18:30 van het eiland vertrok.

Omdat de wind in de loop van zondagmiddag sterk afnam, is het niet duidelijk of de waterstand inderdaad zo hoog zal gaan worden. Op het moment van schrijven (20:13), staat het water op het punt het havenplein op te stromen, wat via de webcams, en met name die van restaurant Zeezicht, goed te volgen is. Zo rond kwart voor elf zal het water op het hoogste punt zijn.

Foto’s van het hoge water zijn uiteraard meer dan welkom, via Twitter (@Skylgenet) en mail.


Schotten en zandzaken bij de keermuur in West. Foto: © Sytse Schoustra, Twitter.com