Hout en caravans overboord – foto’s

Een schip heeft dinsdagmiddag een lading hout verloren op de Noordzee boven Terschelling, zo meldt de Nederlandse Kustwacht.

De onder de vlag van de Bahama’s varende ‘Danica Hav‘ verloor zo’n 27 kilometer ten noordwesten van het eiland 45 pakken hout (5 x 1 x 1 meter).

De Kustwacht zet vanmiddag een vliegtuig in om het verloren hout te lokaliseren. Meer informatie over de exacte locatie van de lading en de richting waar het heen drijft is nog niet beschikbaar, maar verwacht wordt dat het meeste hout in de loop van de avond of nacht op Terschelling aan zal spoelen (hoogwater rond 22:36 uur).

Het vliegtuig van de Kustwacht heeft de ‘Danica Hav’ ondertussen bekeken (update 19:00 uur), en volgens berichten zouden er nog zo’n zes pakketten hout aan dek van het schip staan. Ook zou het schip even later nog drie van deze pakketten verloren zijn.


Foto’s: Kustwachtvliegtuig Nederlandse Kustwacht

Update 21-12 9:30 uur: Het hout kwam uiteindelijk afgelopen nacht zo rond twee uur aan op het strand. Een drukte van belang op het strand was het gevolg.  Ondertussen zou een deel van het hout ook de Waddenzee op gedreven zijn, waar het met vissersschepen uitgevist wordt. Snelboot Koegelwieck moest rustig aan doen vanwege het drijvende hout. Foto’s onder aan dit artikel.

Inleveren

Terwijl er nog helemaal geen hout gestrand is op het eiland (19:00 uur), de lading wordt in de loop van de avond en nacht verwacht, riep de gemeente de eilanders via Twitter al wel op om al het gevonden hout netjes in te leveren bij de strandvonder. (De gemeente maakte overigens voorheen nooit actief gebruik van de Twitter-account)

Caravans

Zo rond 15:30 uur vanmiddag verloor een ander, onder de vlag van de Antigua en Barbuda varend schip, ook een deel van haar lading op de Noordzee meldt de Kustwacht. Zo’n 28 kilometer noordwest van Texel verloor het schip twee caravans. Het is onduidelijk of deze lading überhaupt blijft drijven, en zo ja, waar de caravans dan aan zullen spoelen.

Twitter

Voor meerdere kleine, actuele updates, volg @Skylgenet op Twitter. Belangrijke info zal toegevoegd worden aan dit artikel.

Foto’s

Een aantal foto’s van al het hout. Allemaal via Twitter.com.


Foto: Pieter Bierman, Twitter.com

Foto: Erwin van der Wal, Twitter.com

Foto: Tess van der Kooij, Twitter.com

Foto: Erwin van der Wal, Twitter.com

Foto: Tess van der Kooij, Twitter.com

Foto: Erwin van der Wal, Twitter.com

Foto: Tess van der Kooij, Twitter.com

Foto: Tess van der Kooij, Twitter.com

Foto: Sytse Schoustra, Twitter.com

Foto: Tess van der Kooij, Twitter.com

Foto: Sytse Schoustra, Twitter.com

Foto: Sytste Schoustra, Twitter.com

Foto: Sytse Schoustra, Twitter.com

Foto: Sytste Schoustra, Twitter.com

Filmpje

Kort filmpje, door Terschellingfilm.nl

Onderwerpen
 
-- Advertentie --