Wadden Transport en EVT bespreken fusie

De twee Terschellinger rederijen Wadden Transport en Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) voeren gesprekken over een mogelijke fusie, zo schrijft de Leeuwarder Courant zaterdag.

Volgens de krant zouden er gesprekken plaatsgevonden hebben tussen de beide partijen, om een mogelijke fusie te onderzoeken. In de tweede helft van januari willen de partijen opnieuw rond de tafel. EVT-directeur Erwin Rob zegt in de Leeuwarder dat er nog niets vast staat.

Volgens Rob zou het samenvoegen van de EVT, personenvervoer, en Wadden Transport, goederenvervoer, grote voordelen opleveren. Geruchten rond een mogelijke fusie met de EVT doken vrijwel direct nadat Rederij Wadden Transport in september bekend maakte hun schip, de Terschellingerbank, aan te passen voor passagiersvervoer al op.