Overeenstemming Inspectie Verkeer en Waterstaat en EVT

De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) hebben een akkoord bereikt rond de aanpassingen van de Spathoek, zo laat de EVT via haar website weten.

In de afgelopen maanden was er telkens onenigheid tussen de rederij en de inspectie over aanpassingen die gedaan moesten worden aan de Spathoek. Volgens de EVT werden er “krankzinnige eisen” gesteld aan het schip, die voor de andere rederijen niet zouden gelden. De IVW, het klassebureau Germanischer Lloyd en de EVT hebben nu eindelijk overeenstemming bereikt over de uit te voeren aanpassingen.

Dinsdag zal de EVT starten met de laatste aanpassingen aan het schip. De huidige reddingsvlotten zullen van het schip gehaald worden om te vervangen door een ‘Marine Evacuation System’ met nieuwe reddingsvlotten en glijbanen. “Met dit systeem kan de veiligheid van de passagiers van rederij EVT optimaal gegarandeerd worden in geval van een eventuele ontscheping bij problemen”, aldus de rederij.

Wanneer deze aanpassingen gedaan zijn, is de Inspectie Verkeer en Waterstaat akkoord en mag de Spathoek beginnen met een dienstregeling tussen Harlingen en Terschelling. De rederij is van plan de Spathoek vanaf 30 maart 2012 te laten varen.