Vliegen boven Wadden beperkt

Het vliegen met militaire helikopters boven het Waddengebied en andere natuurgebieden wordt aan banden gelegd, zo weet Omrop Fryslân te melden.

Tot voor kort kon Defensie zelf bepalen wat ze deden boven de Wadden, het kwam zo nu en dan zelfs voor dat helikopters tijdens de broedperiode laag over broedgebieden vlogen. Die vrijheid wordt nu ingeperkt. De luchtmacht dient voortaan, evenals andere instanties, een vergunning aan te vragen voor helikoptervluchten boven het gebied.

De Waddenvereniging heeft, binnen en buiten de rechtbank, tientallen jaren lang gestreden voor de invoering van vergunningen voor de luchtmacht. De organisatie zou nu graag zien dat Defensie ook verplicht wordt vergunningen aan te vragen voor het vliegen met F-16’s.

De Search and Resque (SAR) helikopters van Defensie hoeven geen vergunningen aan te vragen om boven het Wad te vliegen.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --