Concessie nog dit jaar in behandeling bij CBB

De veerdienst-concessies voor Rederij Doeksen (Vlieland en Terschelling) en Wagenborg Passagiers Diensten (Ameland en Schiermonnikoog) worden nog dit jaar behandelt door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) in Den Haag, zo laat Rederij Doeksen vrijdag weten.

De twee concessies voor de veerdiensten tussen het vasteland en de vier Waddeneilanden werden op 24 mei 2011 voor 15 jaar door minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu verleend aan de twee huidige reders, Doeksen en Wagenborg. De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) tekende bezwaar aan tegen die beslissing.

De minister besliste vervolgens in maart van dit jaar dat de bezwaren van de EVT ongegrond waren en gunde de concessies opnieuw aan de twee zittende rederijen.

De EVT, Spathoek NV en Rederij Waddentransport tekenden vervolgens beroep aan bij het CBB tegen de concessie van Rederij Doeksen. Een beslissing van het CBB is finaal en biedt verder geen enkele mogelijkheid meer tot een hoger beroep. Het CBB kan tijdens het proces wel besluiten advies voor te leggen aan externe instanties.

Rederij Doeksen, dat graag snel duidelijkheid wil rond de concessie, diende via de rechter een verzoek in bij het CBB om de procedure te bespoedigen. Het CBB heeft laten weten akkoord te gaan met het verzoek en kondigde aan de zaak in het vierde kwartaal van dit jaar te behandelen.