Geen schadevergoeding voor EVT

De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) heeft geen recht op een schadevergoeding, zo besloot de rechtbank vandaag.

De EVT eiste een schadevergoeding van 12 miljoen euro van het Rijk, de gemeente Terschelling en Rederij Doeksen. Volgens de reder werkten de drie gedaagde partijen de EVT jarenlang tegen. Door “onrechtmatig handelen” van de drie partijen zou EVT veel inkomsten mis hebben gelopen.

De rechter is het daar echter niet mee eens. Volgens de rechtbank is niet gebleken één van de gedaagden, of gezamenlijk, onrechtmatig gehandeld hebben tegenover de EVT en kan de schadevergoeding daarom ook niet toegewezen worden.

De concessiezaak tussen de rederijen EVT en Doeksen wordt als het goed is nog dit jaar door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) in Den Haag bekeken. Dan moet er definitief uitsluitsel komen of de concessie inderdaad naar Rederij Doeksen gaat, of niet.