HT-race 2013 kan doorgaan

De HT-roeirace van 2013 is gered, zo meldt de organisatie vandaag op de website. Eerder ontstonden er financiële problemen toen de hoofdsponsor en de tweede sponsor afhaakten.

Het gat van €15.000 in de begroting is nu dus gedicht. Onder andere met behulp van de actie van SloeproeienNL. “Door een spontane actie op internet (twitter, facebook, Sloeproeien.info) voor en door roeiers kwamen de eerste financiële toezeggingen op gang. Hierdoor is er zoveel aandacht in de media gekomen dat alle bestaande sponsoren direct positief reageerden en een aantal zelfs hun bijdrage verhoogden. Ook nieuwe sponsors meldden zich spontaan aan of reageerden positief op ons verzoek om een bijdrage”, zegt de organisatie.

De organisatie noemt de aandacht hartverwarmend om te zien. Ook de gemeente Terschelling steunt het evenement met €2500, “gezien het sportieve en promotionele belang voor het sloeproeien en de economische betekenis voor het eiland”.

De nieuwe hoofdsponsor, voorlopig voor 1 jaar, is Abis Shipping uit Harlingen tezamen met sloepenfabriekanten Makma, Marill en Antaris.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --