HT-race 2013 op losse schroeven

De Harlingen-Terschelling roeirace editie 2013 staat op losse schroeven. De organisatie kampt met een gat van 15.000 euro in de begroting.

De organisatie van de beroemde roeirace maakte vandaag bekend bang te zijn de race dit jaar niet te kunnen organiseren. Hoofdsponsor Rederij Doeksen trekt namelijk zijn steun voor het evenement in. Kees-Jan van Beek van de organisatie tegenover Omrop Fryslân: “Wij beginnen elk jaar met het benaderen van de hoofdsponsor en elk jaar was dat eigenlijk een gezellig bezoek met de mededeling dat Doeksen uiteraard weer hoofdsponsor wilde zijn. Nu bij binnenkomst zagen we toch wel een wat bedrukte houding”.

Doeksen heeft de organisatie vervolgens laten weten dit jaar geen hoofdsponsor te kunnen zijn en zelfs helemaal geen bijdrage te kunnen leveren aan het evenement, “omdat zij toch in wat zwaar weer zitten”, aldus Van Beek tegen de omrop. Naast de financiële bijdrage zal de organisatie dus ook de faciliteiten van Doeksen moeten missen, zoals bijvoorbeeld de Midsland die fungeert als VIP-schip.

De afzegging van Doeksen was echter niet de enige reden van het financiële gat. Ook de tweede grote sponsor heeft de organisatie laten weten het sponsorbedrag voor dit jaar te moeten halveren.

Van Beek zegt met de organisatie hard te gaan werken om een oplossing te vinden en over uiterlijk 14 dagen een knoop te moeten doorhakken. Hij denkt dat wanneer de race dit jaar niet door kan gaan, meer sponsors zullen vertrekken en een ander evenement de plek op de kalender zal innemen. Of de race dan ooit nog gehouden kan worden noemt hij onzeker.