Fjoertoer 2013 een succes

Gisteravond werd op Terschelling de jaarlijkse Fjoertoer weer gelopen, drie tochten (15, 21 en 42 kilometer) over het donkere eiland. Het werd dit jaar een bijzondere, vuurloze editie.

Normaliter werden de wandelaars van de Fjoertoer onderweg getrakteerd op spectaculaire vuren, maar dit jaar was dat noodgedwongen anders. Door het rookverbod in de natuur was open vuur verboden. De organisatie en de vele (vrijwillige) kunstenaars wisten dit probleem echter prima op te vangen en maakten er wederom een waar spektakel van.

Door de harde wind van de afgelopen weken hadden zich zandduinen tot wel 1,5 meter hoog gevormd op het Noordzeestrand, een belangrijk deel van de route. Om de tocht niet onmogelijk zwaar te maken werd er daarom een baan ‘geveegd’ op het strand. De wandelaars hadden ook geluk met het weer, de temperatuur was een stuk aangenamer dan verwacht.

Enkele sfeerimpressies van Twitter:

Onderwerpen
 
-- Advertentie --