Uitspraak CBb uitgesteld

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft de definitieve uitspraak in de “veerbotenoorlog” uitgesteld. Dat meldt Rederij Doeksen vandaag.

Rederij EVT, Spathoek NV en de Rederij Waddentransport tekenden vorig jaar beroep aan bij CBb tegen de aan Rederij Doeksen en Wagenborg Passagiersdiensten verleende concessie. De uitspraak van het CBb zou het einde van de “veerbotenoorlog” moeten betekenen, omdat een uitspraak van het college finaal is en hoger beroep niet mogelijk is.

Het CBb heeft nu echter laten weten dat de uitspraak langer op zich laat wachten, omdat er advies gevraagd is aan het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg. Directeur Paul Melles van Rederij Doeksen zegt op de weblog van de rederij het uitstellen te betreuren.

“Deze vertraging is niet goed voor de noodzakelijke duidelijkheid, niet goed voor de reiziger. Het kan serieuze negatieve consequenties hebben voor het vervoer van en naar de eilanden. Wij gaan de motivatie nu eerst nader bestuderen.”

Tot de definitieve uitspraak van het CBb en daarmee het eventueel definitief gunnen van de concessie, blijft Rederij Doeksen gebonden aan het Openbaar Dienstcontract met de overheid en mag rederij EVT gewoon blijven varen.

De volledige uitspraak van het CBb