39ste HT-race AFGELAST

De 39ste HT-race, die vandaag van start zou gaan, is AFGELAST, zo meldt de organisatie.

Volgens de organisatie zijn de weersomstandigheden zodanig, dat de roeirace niet gehouden kan worden. Er staat een zuidwestenwind kracht 7 op de Wadden, met pieken tot 75 km/u.

De organisatie heeft nog gekeken naar uitstel tot zaterdag, maar vindt ook dat niet vertrouwd. Er is daarom besloten de race dit jaar niet te houden.

Het zit de organisatie van de beroemde Harlingen-Terschelling sloeproeirace dit jaar niet mee. Half januari luidde de organisatie van de HT-race nog de noodklok, toen door het terugtrekken van hoofdsponsor Doeksen en de halvering van het sponsorbedrag van een tweede sponsor een gat van 15.000 euro in de begroting ontstond.

Door middel van een actie op social media en het vinden van een nieuwe hoofdsponsor in Abis Shipping, Antaris, Makma en Maril kon dat gat gelukkig vrij snel gedicht worden. Nu gooit het weer alsnog roet in het eten.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --