Gemeente Terschelling wil in gesprek met Doeksen

De gemeente Terschelling wil in gesprek met Rederij Doeksen, zo meldt Omrop Fryslân vandaag. Zij willen opheldering van de rederij over de voorgenomen versobering van de winterdienstregeling.

Wethouder Teun de Jong laat aan Omrop Fryslân weten, net als verschillende andere partijen eerder al aangaven, het versoberen van de dienstregeling schadelijk te vinden voor de eilander samenleving. “De voorstellen die er nu liggen maken dat wij ongeveer 40 jaar terug gaan in de tijd. Dat willen we niet.”

“We hebben een aantal cijfers gekregen van Rederij Doeksen, die worden op het ogenblik bestudeerd. Er liggen nog, naar aanleiding van die cijfers, een aantal vragen over hoe het huishoudboekje van Doeksen eruitziet en wij gaan daarover opheldering vragen”, zegt De Jong in een interview met Omrop Fryslân. “Wij gaan er vanuit, als contractpartner in het ODC als overheid, met Doeksen eruit komen.”

Doeksen-directeur Paul Melles schreef vanmiddag een nieuwe blog op de site van de rederij. Hij gaat onder andere in op de uitspraken van de EVT in een persbericht gisteren. Melles: “De bewering dat EVT “gedurende het hele jaar – ook in de wintermaanden – een dienstregeling uitvoert” is eerlijk gezegd te belachelijk voor woorden. Iedereen heeft kunnen zien dat de EVT-boot van 8 januari tot 1 maart niet gevaren heeft. In die maanden is er door hen niet één reiziger vervoerd.”

Melles roept de staatssecretaris opnieuw op actie te ondernemen.