Rob Bats waarnemend burgemeester Terschelling

Rob Bats is vandaag door de Commissaris van de Koning van Fryslân John Jorritsma benoemd tot waarnemend burgemeester van Terschelling. Hij blijft in functie tot Jurrit Visser weer gezond genoeg is om zijn werk te hervatten.

De 51-jarige VVD-er uit Nijeveen was tot april dit jaar burgemeester van Haren, maar legde zijn functie neer na het Project-X drama in die plaats. Bats is gekozen door Jorritsma en een delegatie van de gemeenteraad en het college van Terschelling. De raad had aangegeven graag een kandidaat te hebben met eiland- en Waddenkennis.

Bats was voor hij burgemeester van Haren werd onder andere gedeputeerde in Drenthe en directeur van de Thorbecke Academie in Leeuwarden. Voor het ministerie van Financiën werkte hij eerder als teamleider bij de FIOD douane recherche. In die functies was hij geregeld actief in het Waddengebied. Ook heeft hij anderhalf jaar op Sint Maarten gewoond en gewerkt. Daar was hij directeur/kwartiermaker van het kabinet van de gouverneur. Dit deed hij in dienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

-- Advertentie --