Vernieuwde jachthaven geopend

Vrijdag werd op de Terschelling de vernieuwde jachthaven aan de Dellewal feestelijk geopend. De jachthaven kreeg afgelopen voorjaar een opknapbeurt.

Voor €650.000, betaald uit eigen kas, kreeg de jachthaven er 300 meter extra steiger bij en werden er veertien extra vaste plekken voor eilander gerealiseerd. Imco Albrechts van West mocht de haven met zijn jacht “open varen”, zo schrijft de Leeuwarder Courant. Albrechts stond meer dan vijftien jaar lang op de wachtlijst voor een vaste ligplaats.

Na de uitbreiding kent de jachthaven nu 150 vaste plekken voor eilanders. Op de wachtlijst staan nog steeds 35 mensen. Zij moeten hun boot nog altijd tussen de vele passanten kwijt.

Door de 300 meter extra aangelegde steiger zijn de tussenruimtes nu kleiner geworden, waardoor jachten nog maar met twee of drie naast elkaar passen. Een stuk comfortabeler voor de gasten. “In 1987 begonnen we met vijf steigers en lagen de schepen soms twaalf rijden dik”, zegt havenmeester Johan van Roosmalen in de Leeuwarder Courant.

In de toekomst ziet het bestuur van de jachthaven het liefst een box voor iedere bezoeker: met de kop aan de steiger en een eigen dwarssteigertje. Om dit te kunnen realiseren moet de jachthaven echter flink uitbreiden en dat is een lastig proces.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --