Zwemmer verdronken op Terschelling

Een 33-jarige inwoner van Utrecht is maandagavond verdronken in de Noordzee boven Terschelling.

Maandagavond om 18:38 kreeg de Kustwacht een melding van de KNRM Lifeguards op Terschelling dat een zwemmer in de problemen was geraakt en vermist werd. De man was door een golf onder water terecht gekomen en in een muistroom geraakt.

Door de Kustwacht werden de reddingboten Arie Visser, Frans Hogewind, Maria Hofker en de Tonijn ingezet om de KNRM Lifeguards te ondersteunen bij het zoeken naar de man. Ook werd de traumahelikopter Lifeliner-1 uit Amsterdam opgeroepen, samen met de SAR-helikopter uit Leeuwarden.

Om 19:20 meldde de reddingboot Frans Hogewind dat het de zwemmer bewusteloos had aangetroffen en dat er begonnen was met reanimatie.

Op het strand werd geconstateerd dat de zwemmer helaas was overleden. Een tweede persoon die op dezelfde locatie aan het zwemmen was, wist wel uit de mui te komen.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --