Invoer winterdienstregeling uitgesteld

De nieuwe, versoberde, winterdienstregeling van Rederij Doeksen wordt later ingevoerd dan in eerste instantie de bedoeling was. De invoerdatum is nu op 1 november gezet. Zo schrijft de Leeuwarder Courant donderdag.

Dat is het resultaat van overleg tussen de gemeenten Terschelling en Vlieland met Doeksen. Een kort geding van de beiden gemeenten tegen de rederij is hiermee van de baan.

Burgemeester Ella Schadd van Vlieland zegt in de Leeuwarder “een constructief overleg” met Doeksen te hebben gehad, maar dat er nog geen zicht is op een oplossing. Daarvoor wordt nu een extern begeleider aangesteld.

Mocht het nieuwe overleg nog niets opleveren, stappen de beide gemeenten alsnog naar de rechter. Zij zijn bang dat de sterk versoberde dienst ernstige gevolgen heeft voor forenzen, ziekenhuisbezoekers en de schooljeugd.