Categorieën
Algemeen

Terschellinger Serious Request actiesite

Nog een paar dagen en dan begint de grote actie voor het Rode Kruis van NPO Radio 3FM weer: Het Glazen Huis. Ook op Terschelling wordt er ieder jaar actief aan meegedaan.

Zo haalde de eilander delegatie vorig jaar €20.553,70 op, die ze op ludieke wijze naar het Glazen Huis in Leeuwarden brachten. Dit jaar zal het Huis in Haarlem staan.

3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. “De stille ramp waarvoor we met 3FM Serious Request 2014 aandacht vragen, is groot en gruwelijk, de slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap”, zegt Eric Corton, 3FM-DJ en ambassadeur van het Rode Kruis. “Daar willen wij de ogen niet voor sluiten. Integendeel. Het is ons er veel aan gelegen om zoveel mogelijk van deze meisjes en vrouwen uitzicht op een toekomst te bieden, hun kracht te laten hervinden en om het probleem van seksueel geweld tijdens oorlog en conflicten aan te kaarten.”

Terschelling

Ook dit jaar zet Terschelling zich weer in voor het goede doel. Skylgenet.nl heeft in samenwerking met het Serious Request team op het eiland een speciale actiesite opgezet om nog meer aandacht te genereren voor de acties: seriousrequest.skylgenet.nl. Op deze site vind je bijvoorbeeld de links naar de social media accounts van Serious Request Terschelling en de veilingitems op Marktplaats (tip!)

Nieuw dit jaar is het initiatief voor een eigen Glazen Huis op het eiland. Van 19 tot en met 21 december wordt er op het eiland ook radio gemaakt voor het goede doel. Het eilander team nam contact op met Skylgenet met de vraag of deze actie ook voorzien kon worden van een livestream. Natuurlijk! Van 19 tot en met 21 december kijk je op de actiesite dus mee met het Glazen Huis op Terschelling.

Het Glazen Huis van NPO 3FM staat dit jaar van 18 tot en met 24 december in Haarlem. Vorig jaar haalde de zender in Leeuwarden €12.302.747 op voor het Rode Kruis.

SR14-banner

-- Advertentie --