Over Skylgenet

Skylgenet.nl | Terschelling online is in 2007 ontstaan als hobbyproject en sindsdien uitgegroeid tot één van de meest bezochte websites over Terschelling.

Op de website is een enorme hoeveelheid aan hapklare informatie te vinden over alles op en rond het Friese* Waddeneiland Terschelling, van West-Terschelling tot Oosterend, van het Stryper Wyfke tot de KNRM en van de Brandaris tot Sunderum.

Actualiteit
Wat Skylgenet.nl uniek maakt is de combinatie van deze complete ‘encyclopedie’ van het eiland en de actualiteit. De site biedt vrijwel dagelijks het meest complete nieuws over Terschelling, waarbij ook nog eens verwezen kan worden naar de informatiepagina’s en teruggegrepen kan worden op een archief met enkele jaren aan nieuws.

Live
Naast informatie en nieuws, speelt ‘live’ een grote rol binnen de website. Denk daarbij aan marifoonscanners (luister mee met de Brandaris!), AIS Waddenzee (volg de scheepvaart op het Wad), P2000 (welke hulpdiensten worden waar opgeroepen?) en het actuele weer en getij.

Maar het paradepaardje van de ‘live’ afdeling is toch wel de webcampagina. Sinds begin 2014 biedt Skylgenet.nl | Terschelling online full-HD webcams met een livestream. Verspreid over Terschelling hangen verschillende van deze camera’s.

Missie
Skylgenet.nl | Terschelling online heeft zichzelf als missie gesteld eilanders, oud-eilanders, trouwe en nieuwe ‘badgasten’ op ieder gewenst moment op de hoogte te brengen van het laatste nieuws en te laten genieten van het altijd mooie Terschelling.

*Terschelling in het Fries is ‘Skylge’ (spreek uit: Skielge). Dit vormt ook de basis voor de naam van deze website.

Skylgenet.nl staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Groningen, onder KvK-nummer 63082489.

-- Advertentie --