Categorieën
Algemeen

Spathoek EVT onderweg naar Nederland

De nieuwe veerboot van Rederij EVT, de Spathoek, is…

Edit: Op dit moment (10:48 uur) is via AIS te zien dat de Hunter gearriveerd is in Harlingen.

De nieuwe veerboot van Rederij EVT, de Spathoek, is onderweg naar Nederland. Het schip wordt gesleept door de zeesleper Hunter van Rederij Noordgat. Het schip wordt vandaag in Nederland verwacht.

De Hunter vertrok vrijdagavond rond 22.00 richting Wyk en kwam daar gisteren rond 14.00 aan. Daar heeft de Hunter een sleepverbinding met de Schleswig-Holstein tot stand gebracht. De sleep vertrok rond 15:30 naar Nederland. Hoe laat de sleep zondag aan zal komen is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden, maar de verwachting is dat de sleep morgenmiddag om 16.00 in Harlingen zal zijn. De Schleswig-Holstein wordt naar Harlingen gesleept, waarna het naar de werf van Shipdock in Harlingen kan gaan. De reden dat het schip gesleept wordt is dat de Schleswig-Holstein niet zelfstandig mag varen op de Noordzee, omdat het nu nog als binnenvaart geregistreerd is.

Afgelopen week werd de Schleswig-Holstein, zoals het schip nu nog heet, al aangepast voor EVT. De letters WDR, van de hudige reder, werden van de zijde van het schip gehaald. De schoorstenen werden geheel okergeel geverfd en het wapenschild werd van de voorkant gehaald. Bovendien is de thuishaven van het schip weggehaald. De naam van het schip is echter nog niet veranderd. Dit zal in Nederland pas gebeuren. Ook zal het schip dan als zeeschip geclassificeerd worden.

Veerbootinfo.nl
-- Advertentie --

Reacties zijn gesloten.