Categorieën
Algemeen

Oerol niet meer op Westerkeyn

Oerol kan voortaan geen gebruik meer maken van festivalterrein Westerkeyn, zo meldt Omrop Fryslân vandaag.

Westerkeyn in Midsland is al 18 jaar het centrale festivalterrein van Oerol. De eigenaar van de grond wil het nu echter gaan gebruiken voor de bouw van recreatiewoningen.

In eerste instantie was het plan dat Staatsbosbeheer de twee hectare grond zou overnemen en ruilen tegen een ander stuk grond waarop de huidige eigenaar de woningen kon bouwen. Op die manier zou Oerol verzekerd zijn van de locatie.

De gemeenteraad van Terschelling wil echter niet akkoord gaan met de ruil, waardoor Oerol nu geen gebruik meer kan maken van het terrein. Een tegenvaller voor Joop Mulder van Oerol.

Verhuizen naar een nieuw terrein heeft grote logistieke gevolgen voor het festival. Op Westerkeyn is bijvoorbeeld riolering en elektriciteit aanwezig. Mulder hoopt nu dat de gemeente helpt met die technische aanpassingen van een nieuw festivalterrein. Mulder heeft binnenkort overleg met Staatsbosbeheer en de gemeente over een nieuwe locatie. Die nieuwe locatie moet voor januari bekend worden, anders komt de organisatie in de problemen.

-- Advertentie --