Categorieën
Algemeen

Aanvaring Koegelwieck in Harlinger haven

De Koegelwieck van Rederij Doeksen is vrijdagavond aangevaren in de haven van Harlingen. De snelboot lag aan de kade in Harlingen en werd aangevaren door een binnenvaartschip. Doeksen zegt te weten welk schip verantwoordelijk is voor de aanvaring, maar wil er verder niets over loslaten.

In eerste instantie ontstond er veel verwarring over de situatie. Rond tien uur vrijdagavond verschenen er verschillende berichten over het incident op Twitter en Facebook. Er werd gemeld dat er flinke materiële schade zou zijn.

Even later leek het te gaan om geruchten die niet klopten. Fotografen van Scannernet.nl zijn in de Harlinger haven gaan kijken, maar troffen een verlaten haventerrein aan met aan de kade de Koegelwieck die niets leek te mankeren.

Niet lang daarna werd door fotograaf Nick den Boer gemeld dat er wel degelijk schade is aan de Koegelwieck. Een meerpaal is in het schip gedrukt en heeft flinke schade veroorzaakt. Zie ook onderstaande foto’s waarop dit duidelijk te zien is.

Foto’s: Nick den Boer – regionoordwestfryslan.nl

Schade Koegelwieck

Schade Koegelwieck

Schade Koegelwieck

Pas zaterdagmiddag werd duidelijk hoe de andere zijde van de Koegelwieck er aan toe was. Ook hier is flinke schade zichtbaar, zoals bovenstaand foto laat zien.

Voor de dienstregeling heeft het ongeluk geen consequenties. De Tiger vaart alle sneldiensten.

-- Advertentie --