Categorieën
Algemeen

WestCord lanceert planwebsite Dellewal

WestCord Hotels heeft vandaag een nieuwe website gelanceerd waarop de keten de plannen voor Dellewal toont.

Eerder deze maand hield Harry Westers een presentatie in zijn Hotel Schylge, om de eilanders bij te praten over de uitbreidingsplannen aan de Dellewal. Over dat gebied is al een tijdje een flinke discussie aan de gang.

Westers wil zijn hotel graag uitbreiden aan de Dellewal, de Stichting Natuurbehoud Baai Dellewal wil middels crowdfunding de grond kopen om te behouden voor de natuur. Westers gaf eerder aan dat er veel ‘indianenverhalen’ de ronde doen op het eiland over zijn plannen met de baai. In navolging van de presentatie eerder deze maand is vandaag de website met plannen gelanceerd.

Op de website, PlanDellewal.nl worden de plannen toegelicht met foto’s en impressies. De uitbreiding van hotel Schylge bevat een uitgebreid wellness en beauty gedeelte van 1100 m², een bioscoopzaal, een algemene zaalruimte en ca. 70 hotelkamers.

“De bebouwing is zodanig ontworpen dat het een samenspel aangaat met duinlandschap en optimaal geïntegreerd is met dit karakteristieke landschap. Het grootste gedeelte van de totale bebouwing bevindt zich ondergronds in het duin”, aldus de website. “Van de 9000m2 aangekochte grond is slechts ca. 2200 m2 bebouwd. Het overige deel wordt waar nodig heringericht en blijft geheel gehandhaafd als natuur.”

Belangrijk aandachtspunt, gaf Westers eerder al aan, is dat de nieuwbouw vanaf de Burgemeester van Heusdenweg niet zichtbaar is. Dat uitzicht was een belangrijk punt voor vele eilanders. Meer details over de plannen zijn te vinden op de nieuwe website.

-- Advertentie --