ms Spathoek

Staatssecretaris Mansveld niet in cassatie

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld gaat niet in cassatie tegen de uitspraak van de rechter in januari. Dat laat zij weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Op 31 januari besloot de rechter dat Mansveld de contracten met de EVT niet mocht stopzetten, omdat het hof vindt dat Doeksen en de Staat met de rederij beter hadden moeten overleggen over mogelijke oplossingen. Ook twijfelde het hof over de “financieel-economische onderbouwing van de problemen” bij concurrent Doeksen, zoals ook al bleek tijdens de zitting. Ook dacht het hof dat het “niet juist” was om met het opzeggen van de contracten “vooruit te lopen op de beslissing van het CBb, waar EVT zeker niet minder kansen heeft dan de Staat en TSM”.

Na de uitspraak liet de staatssecretaris in elk geval weten in gesprek te gaan met de verschillende partijen, maar ook te overwegen in cassatie te gaan tegen de uitspraak. In haar brief aan de Tweede Kamer liet Mansveld maandag weten af te zien van dit laatste. “Ik heb besloten geen cassatie in te stellen tegen de uitspraak het Gerechtshof van 30 januari 2014, omdat ik de inspanningen nu wil richten op het vinden van een oplossing met betrokken partijen en minder op het nastreven van het juridisch gelijk.”

“Inmiddels hebben constructieve eerste gesprekken plaatsgevonden met alle partijen, dus zowel met de betrokken gemeenten als met de rederijen EVT en TSM, om te verkennen welke andere mogelijkheden er nog zijn om de continuïteit van de veerverbindingen te garanderen. Deze gesprekken zullen de komende tijd met de nodige voortvarendheid worden voortgezet”, aldus Mansveld.

CDA Tweede-Kamerlid Sander de Rouwe riep de verschillende partijen gisteren op een brandbrief te schrijven naar het CBb. Hij hoopt daarmee het besluit van het College te kunnen versnellen.

Oplossingsrichtingen Waddenveren