Categorieën
Algemeen

31 sollicitaties voor burgemeestersfunctie Terschelling

Er zijn bij de gemeente Terschelling 31 sollicitaties binnengekomen voor de burgemeestersfunctie. De zoektocht naar een nieuwe burgemeester begon begin juni.

Er hebben zich 24 mannen en 7 vrouwen gemeld bij de gemeente. 7 VVD’ers, 6 CDA’ers, 6 PvdA’ers, 4 GroenLinksers, 1 D66’er, 1 ChristenUnie’er, 4 van een lokale partij en 2 zonder partijbinding. Eén van de sollicitanten is twintig, zes zijn veertiger, twintig van de sollicitanten zijn vijftigers en vier sollicitanten zijn 60-plusser meldt de gemeente.

Vorig jaar juni werd Rob Bats benoemd als tijdelijke burgemeester op het eiland, nadat Jurrit Visser uit gezondheidsoverwegingen moest stoppen. Bats blijft burgemeester tot komende winter, wanneer de er een nieuwe Kroonbenoemde burgemeester komt.

Commissaris van de Koning in Fryslân John Jorritsma maakt een selectie uit de sollicitanten. Na een gespreksronde legt hij deze voor aan de gemeentelijke vertrouwenscommissie. Zij draagt na een sollicitatieronde twee kandidaten voor aan de gemeenteraad, die daaruit een keuze maakt. De heer Jorritsma legt deze keuze voor aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken, waarna de Kroonbenoeming volgt.

-- Advertentie --