Categorieën
Algemeen

Tall Ship Races in Harlingen

Harlingen maakt zich op voor de Tall Ship Races in de havenstad. Het evenement gaat donderdag van start en duurt tot zondag 6 juli. Reizigers naar de eilanden moeten rekening houden met vertragingen.

65 Tall Ships uit 15 verschillende landen zijn de komende dagen aanwezig in de Friese havenstad. Gisteren en vandaag komen de schepen één voor één aan in Harlingen. Donderdagmiddag vanaf 1 uur volgt de officiële ‘Sail in parade’ waaraan alle schepen meedoen.

Naast de ‘Sail in’ op 3 juli en de ‘Sail out’ op 6 juli staat Harlingen bol van de verschillende activiteiten in de tussenliggende dagen. Denk daarbij aan een kermis, een crewparade, fantastische muziekoptredens, nautische markten, shantykoren, straatfestiviteiten en kinderactiviteiten. Het volledige programma is te vinden op de website van de organisatie. Ook de schepen zelf zijn uiteraard te bezichtigen.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlandse havenstad is uitgekozen als starthaven voor de race. De Tall Ship races zijn in 1956 voor het eerst gehouden. Na vertrek uit Harlingen doen de schepen Fredrikstad en Bergen te Noorwegen en Esbjerg te Denemarken aan. Aan boord van de 65 schepen zitten ruim 1500 jongeren tussen de 15 en de 25 jaar. Meer dan 200 vrijwilligers helpen het feest in Harlingen in goede banen te leiden.

Mensen die een bezoek aan Vlieland of Terschelling hebben gepland voor het aanstaande weekend, worden gewaarschuwd rekening te houden met extra lange reistijd. Zo is bijvoorbeeld de toegangsweg naar de terminal van Rederij Doeksen in de periode 3 juli t/m 6 juli volledig afgesloten. Ook zijn de parkeerplaatsen in en om Harlingen drukker dan gewoonlijk.

Arriva zet extra lange treinen en meer bussen in naar Harlingen.

Volg de Races

Er zijn verschillende manieren om de Tall Ship Races in Harlingen te volgen. Hieronder enkele suggesties op een rij. Uiteraard zal Skylgenet via Social Media zoveel mogelijk mooie foto’s en filmpjes van het evenement delen.

– Download de app. De organisatie heeft voor zowel Android als iOS een app beschikbaar gesteld met het programma, het laatste nieuws en meer.
– Scannernet.nl, de Harlinger website die ook de marifoonscanners verzorgt, heeft een speciale pagina over de Tall Ship Races gelanceerd.
Webcam-Harlingen heeft extra camera’s opgehangen in de haven om de festiviteiten te volgen. Let wel op: door de drukte kunnen de camera’s minder bereikbaar zijn op sommige momenten.
– Vrijwel alle schepen zijn uitgerust met AIS en dus te volgen op de AIS pagina
– De organisatie is ook te vinden op Facebook en Twitter en zal daar ook de mooiste plaatjes en het laatste nieuws delen

-- Advertentie --