Categorieën
Algemeen

Horizontoer op Terschelling

De Horizontoer is vandaag en morgen op Terschelling neergestreken. Het publiek op het eiland wordt deze twee dagen getrakteerd op allerlei theater.

“De Horizontoer is een zeilend cultureel muziek- en theater talentenfestijn, varend van Waddeneiland naar Waddeneiland. Het festival wordt georganiseerd door een team van professionals en vindt jaarlijks plaats in augustus. Tien grote schepen met ongeveer 100 artiesten en natuur en cultuurminende passagiers aan boord overspoelen in tien dagen de verschillende Waddeneilanden. Met muziek, theater en cabaret. Van ingetogen tot brutaal”, omschrijft de organisatie zichzelf. De Toer wil een podium voor (nieuw) muziek-, theater- en organisatietalent zijn en tegelijkertijd bezoekers aan en bewoners van de Waddeneilanden actief in cultuur, theater en muziek maken.

Op vrijdag 1 augustus was het festival in Harlingen, op 2 en 3 augustus op Texel, 4 en 5 augustus op Terschelling, 7 augustus op Vlieland en 8 en 9 augustus op Ameland.

Op Terschelling zijn er enkele locaties waar voorstellingen te zien zijn: het Brandarisplein onder de vuurtoren, het West-end Theater, de ligplaats van de Horizontoer schepen, bij de VVV onder de boom, bij Loods en de Braskoer, in Het Raadhuis en StayOkay, de Ke-Rijf bar en aan boord van enkele van de schepen.

Het volledige programma van de toer vind je op de website van de organisatie.

-- Advertentie --