Arie Visser - KNRM

Schip maakt water boven Vlieland

Het Kustwachtcentrum in Den Helder ontving om 07:30 uur een noodoproep van Guardvessel ‘Kestrel’. Ongeveer 50 kilometer ten noorden van Vlieland maakte het schip water.

De Kestrel is een voormalig visserschip onder Engelse vlag, 18 meter lang en aan boord zitten volgens de Kustwacht 3 personen. De situatie aan boord is stabiel, maar er staat water in het ruim.

De reddingboten van station Vlieland en Terschelling en de Kustwachthelikopter zijn direct na de melding opgeroepen en naar de opgegeven locatie vertrokken. Ook bergingsvaartuig Hurricane van Rederij Noordgat vertrokken.

De sleepboot Hunter, eveneens van Rederij Noordgat, was al in de buurt van de opgegeven locatie, maar sleept de Marry-S. De helikopter kwam rond 08:15 als eerste aan op de positie en heeft pompen van de Hunter overgezet op de Kestrel.

Naast de KNRM-reddingboten en de bergers van Noordgat, is inmiddels ook de Kustwacht-sleper Ievoli Amaranth onderweg. Deze wordt ingezet als ‘On-Scene Coördinator”.

Rond half 10 vanmorgen werd duidelijk dat de overgezette pompen de hoeveelheid water in het schip goed onder controle konden houden. De helikopter en het vliegtuig zijn retour gestuurd door de Kustwacht.

De Hurricane van Rederij Noordgat zal de Kestrel begeleiden naar Oudeschild, Texel. Er is ook twee man van Noordgat aan boord. De KNRM reddingboten en de Kustwachtsleper blijven bij het schip tot deze de scheepvaartroute veilig is gepasseerd.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --